Deze maand was het tijd voor een citytrip Kopenhagen! We hebben al veel leuke steden in Europa mogen bezoeken, maar Kopenhagen nog nooit. Het was een last-minute geplande trip, dus veel tijd om voor te bereiden was er niet. Maar dat bleek geen enkel probleem. Kopenhagen is een knusse, overzichtelijke stad, waar je zonder probleem dagen kunt ronddwalen.

Zonder verwachtingen vlogen wij vrijdagochtend om 7.50 uur naar Kopenhagen. Daar aangekomen was het zonnig, maar koud, dus mutsen op en handschoenen aan en op pad.

Fietsen

Vanaf het vliegveld namen we de trein naar het Centraal Station. Onze eerste kennismaking met de stad Kopenhagen, was een grote fietsenstalling naast het station. En die was er niet voor niets. Heel Kopenhagen fietst. Dus wij ook!

Op onze huurfietsen van het hotel toerden wij door Vesterbro, de regeringswijk (Christiansborg) en langs het water van Christianshavn. Oude statige gebouwen wisselden zich af met gekleurde huisjes, mooie bruggen en moderne architectuur. De fiets bleek een uitstekende manier om de binnenstad van Kopenhagen te verkennen op een koude, zonnige februaridag. En is vast ook een aanrader voor andere zonnige dagen!Fietsen door Kopenhagen

Lekker Eten

Ons hotel bevond zich in de gezellige wijk Vesterbro, een buurt met heel veel leuke restaurantjes. Het was dan ook geen probleem om geschikte restaurants te vinden voor ontbijt, lunch of avondeten. Ook in de rest van de stad overigens niet.

Lekker eten in Kopenhagen

Onze eerste lunchstop was bij de Torvehallerne. Twee overdekte foodmarkets vol met kleine restaurantjes, barretjes en delicatessenwinkeltjes. Het water loopt je uit de mond en kiezen was nog nooit zo lastig, maar het is gelukt. Mede omdat we wisten dat we de volgende dag weer terug konden komen om een ander zaakje in de Torvehallerne te proberen.

Maar niet alleen de Torvehallerne waren fantastisch. Ook de andere restaurants in Kopenhagen bleken onwijs lekker eten te hebben. In Vesterbro aten we heerlijk Indisch in een uitvergroot huiskamerrestaurant (The South Indian) en genoten we van een uitgebreid ontbijt bij Granola.

Natuurlijk mocht ook een traditionele lunch met Smörrebröd niet ontbreken. En ook die hebben we weten te scoren, namelijk bij Café Oscar.

Smörrebröd in Kopenhagen

Ontspanning

Na de inspanning op de fiets, was het tijd voor ontspanning. En ook daar biedt Kopenhagen voldoende mogelijkheden. In de avond bezochten wij het gezellige en in winterse sferen verlichtte Tivoli. Niet het hele park was open, en na een goed uur heb je alles wel gezien, maar het was leuk om een ritje te maken in de (met de hand bestuurde) achtbaan en de duizenden lichtjes te bewonderen.

Ingang van Tivoli in winterse sferen

Ook een rondvaart door de kanalen en grachten van Kopenhagen is een perfecte manier van ontspanning. De rondvaarten vertrekken vanuit de Nyhavn en varen je langs oud en nieuw Kopenhagen.

Operagebouw in Kopenhagen

En last but not least in de vele gezellige barretjes en koffiehuisjes is het op een winterse dag ook goed toeven. Even opwarmen, een lekker wijntje of Deens biertje en je voelt je helemaal op je gemak in deze stad!

Like it? Pin it! 

Pin it! | Citytrip Kopenhagen

Laat een reactie achter

Pin It