Onze volgende reis wordt een camperreis door West-Canada. Betoverende plaatjes op internet en enthousiaste verhalen van vrienden en collega’s lieten daar geen twijfel over bestaan. Maar hoe plan je zoiets? En waar moet je allemaal aan denken?

Camperreis door West-Canada: de voorbereiding

Bij mij begint de voorpret al met het uitzoeken van goede aanbiedingen, toffe activiteiten en zogenaamde ‘hidden gems’. En alhoewel georganiseerde reizen zo hun voordelen hebben, vind ik het leuk om zelf de controle te hebben over onze route en overnachtingsplekken. Dat betekent ook dat we weinig van te voren boeken (alleen ons hotel in Vancouver) en de rest op de bonnefooi zullen doen.

Wat kost een camperreis door West-Canada?

Voor ons stond al snel vast dat we buiten het hoogseizoen wilden reizen, dus of ervoor of kort erna. Omdat onze kampeertrip in Slovenië vorig jaar juni erg goed is bevallen, valt de keuze op mei/juni 2018. De voordelen, het is langer licht, lagere kosten en de temperaturen lopen lichtjes op.

Op dit moment hebben we ons hotel in Vancouver en de camper geboekt, en de vliegreis geregeld. Totale kosten tot nu toe: 4000 Euro voor een reis van 28 dagen.

De juiste camper

Het is zeker de moeite waard om je even goed te verdiepen in de verschillende type campers en de camperverhuurders. Eerst hebben we de mogelijkheden onderzocht via vergelijkingssite Motorhome Republic.

Er blijkt aardig wat verschil te zitten tussen de diverse verhuurders. Kies je voor een budgetmaatschappij, of ga je voor een luxere camper? Na ook wat prijzen in Nederland te hebben opgevraagd bij verschillende maatschappijen, bleek GoCanada voor ons de ideale partij. De duidelijke offerte, het ongedwongen contact, de prijs en de mogelijkheid om alleen een camper te huren, waren voor ons hierbij beslissend.

Uit het enorme aanbod van campers kozen wij uiteindelijk voor de MH22 van Fraserway. Een ruime camper voor 2 personen, maar ook weer niet te groot. Wij boekten al in augustus 2017, waardoor we konden rekening op een flinke early bird korting. Voor campers in West-Canada geldt overduidelijk hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een mooie camper voor een gunstige prijs.

Vliegreis boeken

Na het boeken van de camper, was het wachten op de KLM Wereldweken om ook de vliegtickets voor een gunstige prijs te regelen. Binnen Europa hebben we niet echt een voorkeur, maar op lange vluchten vinden we KLM toch wel de meest relaxte maatschappij om mee te vliegen.

Uiteindelijk bleken de rechtstreekse vluchten het goedkoopst, dus binnen 10 uur zijn we in Vancouver.

De Route

We hebben onze route nog niet etappe voor etappe uitgedacht, en dat zullen we waarschijnlijk ook niet gaan doen. Het is echter wel handig om voordat je een camper gaat huren, een globaal idee van je route te hebben.

Als je je camper gaat huren kun je voordelig kilometerpakketten inkopen. Deze pakken voordeliger uit dan de toeslag achteraf. Het verschilt een beetje per verhuurder, maar de meesten bieden pakketten van 1.000, 500 en 100 km. Voor onze route, die van Vancouver, via Vancouver Island naar Banff National Park en Jasper NP loopt, kochten wij 3.000 km in.

Op dit moment zijn we ideeën aan het verzamelen door het lezen van reisblogs, het uitpluizen van de Lonely Planet en het bestuderen van HelloBC. Een aantal dingen die hoog op ons verlanglijstje staan zijn: een walvis/orka tocht op Vancouver Island, de Icefields Parkway, Ziplinen in de Rockies en een Berensafari. Wat mogen we nog meer niet missen? Laat het weten via een bericht onder deze blog.

Wil je weten welke route we hebben afgelegd? Check dan ook: Wat is de ideale route voor je camperreis door West-Canada?

Deze blog bevat affiliate links. Deze links houden bij of jij een aankoop doet na een bezoek aan mijn site. Over jouw aankoop krijg ik dan een kleine vergoeding. Jij betaalt niks extra’s. Met deze inkomsten probeer ik de kosten die ik maak voor Backpackfever.nl terug te verdienen.

2 Comments

  1. Hoi Cindy,
    leuk om jou verhaal te lezen. Wij hebben ook met Fraserway en een Medium 22 gereden (in 2019), maar dan met 2 volwassenen en een kind van 10 en van 12. Deze camper had geen slide-out, maar na 21 dagen in een camper, werd het af en toe wel krap. Als we ooit weer gaan wordt het een grotere camper of met slide-out.

    Het uitzoeken van de juiste maatschappij is een flinke puzzel, vooral omdat wij aankwamen op Edmonton, en vertrokken vanaf Vancouver. Welke maatschappij heeft welke camper op het juiste moment en waar bevinden zich de maatschappijen en wat is dan de goedkoopste.
    Qua vluchten was het ook een drama, Lufthansa (partner van Air Canada) was de goedkoopste. Helaas sloten de computersystemen van de partners niet op elkaar aan.
    Daarnaast was de naam van mijn vrouw niet goed gespeld en moest haar hele ticket opnieuw worden gekocht. We zaten daardoor niet naast elkaar. Gelukkig hadden we een Travel Agent aan huis. Zij heeft alles geregeld, en ze heeft de 2e ticket zelf moeten betalen (haar foutje). Alles bij elkaar schijnt het een heel gedoe te zijn geweest, ook al deed zij het werk al 20 jaar. Het heeft ons veel stress gescheeld en zouden zo weer een travel agent in de arm nemen.

    • Hi Frank, leuk om te zien dat je mijn Canada blogs met zoveel plezier hebt gelezen. En ik vind het erg leuk om te lezen hoe jij de reis en de voorbereidingen beleefd hebt. Het is inderdaad even puzzelen met aanbieders, vliegmaatschappijen en vaak moet je ook nog geduldig wachten op het goede moment. Er gaat best wel veel tijd in zitten. Mag ik vragen waarom jullie voor een travel agent hebben gekozen? Want jullie hebben je er zo te zien ook zelf goed in verdiept en veel tijd besteed aan de voorbereiding.

Laat een reactie achter