Onze volgende reis wordt een camperreis door West-Canada. Betoverende plaatjes op internet en enthousiaste verhalen van vrienden en collega’s lieten daar geen twijfel over bestaan. Maar hoe plan je zoiets? En waar moet je allemaal aan denken?

Camperreis door West-Canada: de voorbereiding

Bij mij begint de voorpret al met het uitzoeken van goede aanbiedingen, toffe activiteiten en zogenaamde ‘hidden gems’. En alhoewel georganiseerde reizen zo hun voordelen hebben, vind ik het leuk om zelf de controle te hebben over onze route en overnachtingsplekken. Dat betekent ook dat we weinig van te voren boeken (alleen ons hotel in Vancouver) en de rest op de bonnefooi zullen doen.

Wat kost een camperreis door West-Canada?

Voor ons stond al snel vast dat we buiten het hoogseizoen wilden reizen, dus of ervoor of kort erna. Omdat onze kampeertrip in Slovenië vorig jaar juni erg goed is bevallen, valt de keuze op mei/juni 2018. De voordelen, het is langer licht, lagere kosten en de temperaturen lopen lichtjes op.

Op dit moment hebben we ons hotel in Vancouver en de camper geboekt, en de vliegreis geregeld. Totale kosten tot nu toe: 4000 Euro voor een reis van 28 dagen.

De juiste camper

Het is zeker de moeite waard om je even goed te verdiepen in de verschillende type campers en de camperverhuurders. Eerst hebben we de mogelijkheden onderzocht via vergelijkingssite Motorhome Republic.

Er blijkt aardig wat verschil te zitten tussen de diverse verhuurders. Kies je voor een budgetmaatschappij, of ga je voor een luxere camper? Na ook wat prijzen in Nederland te hebben opgevraagd bij verschillende maatschappijen, bleek GoCanada voor ons de ideale partij. De duidelijke offerte, het ongedwongen contact, de prijs en de mogelijkheid om alleen een camper te huren, waren voor ons hierbij beslissend.

Uit het enorme aanbod van campers kozen wij uiteindelijk voor de MH22 van Fraserway. Een ruime camper voor 2 personen, maar ook weer niet te groot. Wij boekten al in augustus 2017, waardoor we konden rekening op een flinke early bird korting. Voor campers in West-Canada geldt overduidelijk hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een mooie camper voor een gunstige prijs.

Vliegreis boeken

Na het boeken van de camper, was het wachten op de KLM Wereldweken om ook de vliegtickets voor een gunstige prijs te regelen. Binnen Europa hebben we niet echt een voorkeur, maar op lange vluchten vinden we KLM toch wel de meest relaxte maatschappij om mee te vliegen.

Uiteindelijk bleken de rechtstreekse vluchten het goedkoopst, dus binnen 10 uur zijn we in Vancouver.

De Route

We hebben onze route nog niet etappe voor etappe uitgedacht, en dat zullen we waarschijnlijk ook niet gaan doen. Het is echter wel handig om voordat je een camper gaat huren, een globaal idee van je route te hebben.

Als je je camper gaat huren kun je voordelig kilometerpakketten inkopen. Deze pakken voordeliger uit dan de toeslag achteraf. Het verschilt een beetje per verhuurder, maar de meesten bieden pakketten van 1.000, 500 en 100 km. Voor onze route, die van Vancouver, via Vancouver Island naar Banff National Park en Jasper NP loopt, kochten wij 3.000 km in.

Op dit moment zijn we ideeën aan het verzamelen door het lezen van reisblogs, het uitpluizen van de Lonely Planet en het bestuderen van HelloBC. Een aantal dingen die hoog op ons verlanglijstje staan zijn: een walvis/orka tocht op Vancouver Island, de Icefields Parkway, Ziplinen in de Rockies en een Berensafari. Wat mogen we nog meer niet missen? Laat het weten via een bericht onder deze blog.

Wil je weten welke route we hebben afgelegd? Check dan ook: Wat is de ideale route voor je camperreis door West-Canada?

Laat een reactie achter

Pin It