Wat vliegt de tijd voorbij! Nog maar 7 dagen werken, lang leve Hemelvaart, en dan begint onze camperreis West-Canada. Toen we afgelopen augustus de camper gingen boeken, leek het nog een eeuwigheid weg, maar ineens is het zover. Dat betekent dat hoog tijd is om de checklist er weer bij te pakken en te bekijken hoe we ervoor staan.

Wil je weten hoe de route van onze camperreis er uit zag? Check dan: Wat is je ideale route voor een camperreis door West-Canada?

Electronic Travel Authorization is in the pocket

In the pocket

Om maar meteen met het goede nieuws te beginnen: onze aanvraag voor een eTA (Canadees visum) is goedgekeurd! We zijn dus ook echt welkom in Canada. Het kost even een half uurtje om je paspoort over te typen en wat extra vragen te beantwoorden, maar dan heb je ook wat.

Spotify Playlist: Roadtrip Canada 2018

Onze Spotify Playlist met Canadese hits en andere roadtrip songs heeft inmiddels al aardig body gekregen. Nooit geweten dat er zoveel artiesten uit Canada komen. Naast wat klassiekers van Bachman Turner Overdrive, Neil Young en Alanis Morissette hebben ook hitjes van Shawn Mendes, Drake en The Weeknd een plekje op de lijst gekregen. Welke artiesten mogen nog meer niet op onze Roadtrip Canada 2018 lijst ontbreken.

De reispapieren

In de bevestiging van GoCanada staat dat we ongeveer twee weken voor vertrek de benodigde papieren ontvangen voor het ophalen van de camper. Destijds bij de boeking, ontvingen we al een heel compleet pakket, inclusief camping gids, een magazine over Alberta, een krant over Canada, een lijst met handige tips en routevoorbeelden en nog wat handige leaflets en boekjes. Een hele goede manier om in vakantiesferen te komen. Ik ben dus benieuwd wat we deze keer krijgen.

De checklist

Een snelle blik op de checklist laat zien dat we alle belangrijke zaken wel geregeld hebben: camper, vluchten, hotel in Vancouver, credit card, eTA, etc. Nog een paar punten staan open zoals een simpele instructie voor het thuisfront en de ‘huisoppas’, maar ook nog wat laatste boodschapjes en een aantal nieuwe boeken voor op de e-readers.

Het weer in West-Canada

Wij krijgen veel vragen over het weer in West-Canada. En dat is niet zo spannend hoor. Het kan er vriezen en het kan er dooien. Vancouver ligt op ongeveer dezelfde hoogte als Nederland, het klimaat is ook wel ongeveer vergelijkbaar. In de Rockies kan het alle kanten op. Op de meren ligt nu nog een laagje met sneeuw en ijs, maar voor komend weekend verwachten ze ook in de hoger gelegen gebieden veel zon en temperaturen boven de 15 graden. Tegen de tijd dat wij daar zijn zal dus veel van de sneeuw en het ijs wel verdwenen zijn. We gaan het zien. We zorgen in ieder geval dat we allerlei ‘laagjes’ in onze backpacks hebben zitten.

Jullie zien het, wij zijn er klaar voor! We hebben onwijs veel zin in dit nieuwe avontuur en zullen ons best doen om iedereen ook vanuit Canada een beetje op de hoogte te houden. De echte verslagen komen daarna wel. Het is tijd voor de laatste voorbereidingen, maar niet voordat we een lekker zonnig weekend in Den Haag hebben doorgebracht.

Heb je ook een vraag over onze roadtrip door het westen van Canada, stel hem dan gerust. Je kunt het beste een berichtje achterlaten via social media of door een reactie te geven onder dit blog.

2 Comments

  1. Hi Cindy,

    Wat leuk om je reisverhalen te lezen; heel leuk gedaan!
    Celine Dion, Justin Bieber en Bryan Adams mogen uiteraard niet ontbreken op je playlist 😉 Bryan hadden we nog gespot op het vliegveld van Vancouver. Heel veel plezier en geniet ervan met z’n 2-en! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en foto’s van Canada.

    Liefs, Tuyet

Laat een reactie achter