Vandaag over 4 weken stappen we op het vliegtuig naar Vancouver voor een nieuw avontuur. Het officiële begin van onze roadtrip West-Canada. Maar de voorpret is allang begonnen!

De afgelopen weken hebben we het rustig aan gedaan met de voorbereidingen. We hebben de mooie dagen gebruikt om onze tuin zomerklaar te krijgen. Maar dat betekent niet dat er voor onze roadtrip door West-Canada niets meer hoeft te gebeuren.

Betalen van de camper

Uiterlijk 6 weken voor vertrek moesten wij het resterende bedrag voor de camperhuur worden betaald. Een formaliteit. De betaling is inmiddels verwerkt en de camperhuur bevestigd. 22 mei staat er een luxe camper op ons te wachten in Vancouver.

Electronic Travel Authorization (eTA)

Inmiddels is het ook tijd geworden om een Electronic Travel Authorization (eTA) aan te vragen. Dat staat voor dit weekend op het programma. Een eTA is het visum waarmee je Canada binnenkomt en kun je online aanvragen voor 7 CAD per persoon. Ik ben benieuwd naar de gegevens die je in moet vullen om toestemming te krijgen naar Canada te reizen.

Inkopen doen

Ook willen we nog het één en ander aan inkopen doen. Er staan nog een paar handige items op onze wishlist. Dit weekend gaan we op pad voor opvouwbare regenjacks en lichtgewicht wandelschoenen. We hebben al heel wat kilometers gemaakt op onze zware en warme Lowa’s en zoeken er nog een lichter en luchtiger paar bij. Daarnaast moeten we ook nog een keer wat praktische reisartikelen halen zoals, reistabletjes, toiletartikelen, e.d. maar dat komt nog wel.

Spotify playlist

Inmiddels zijn we ook begonnen met het maken van een Spotify playlist voor als we ‘on the road’ zijn. De vakantie playlist is al een aantal jaar een doorslaand succes in onze auto en heeft ons door menig baustelle in Duitsland geholpen. Voor onze Roadtrip West-Canada playlist zijn we op zoek naar nummers van Canadese artiesten (denk Brian Adams, Shania Twain, Alanis Morisette) en roadtrip klassiekers als Born to be Wild (toevallig twee vliegen in één klap). Als je nummers weet die absoluut niet mogen ontbreken op deze playlist, post ze dan in een reactie onder dit blog.

Laat een reactie achter