Het is zover! Met nog 8 weken tot vertrek is het aftellen officieel begonnen. De belangrijkste zaken voor onze roadtrip West-Canada zijn natuurlijk al lang geregeld, maar nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten.

De route in Google My Maps

De route zullen we pas definitief bepalen als we in Canada zijn. Echter, veel collega’s, vrienden en kennissen zijn ons al ooit voor geweest en hebben ons van het nodige advies voorzien. Alle tips over de mooiste plekjes, de beste hikes en andere avontuurlijke uitjes, verzamelen wij in Google My Maps. Een superhandig naslagwerk! Je markeert de locatie van de tip op je eigen persoonlijke Google kaart. Iedere markering kun je voorzien van icoontjes en kleurtjes, zodat je snel kunt herkennen wat overal te doen is. De map is ook offline te gebruiken, erg fijn als we ons een keer op een plek zonder internet bevinden.

Wil je weten hoe onze route door West-Canada er uit zag? Check dan: Wat is de ideale route voor je camperreis door West-Canada? 

Roadtrip West-Canada: impressie

Parks Canada Discovery Pass

Waren in 2017 alle Nationale Parken in Canada nog gratis te bezoeken in 2018 moet je als bezoeker in het bezit zijn van de Parks Canada Discovery Pass. Erg fijn, deze kun je lekker lui vanaf de bank in Nederland al regelen. Een Discovery Pass kost 67,70 CAD en is 12 maanden onbeperkt geldig. Binnen 2 weken lagen onze toegangspassen al in de brievenbus. Een lekker moment om de voorpret te vieren!

Checklist Roadtrip West-Canada

Ook zijn we begonnen aan onze checklist ‘wat neem ik mee op een roadtrip door West-Canada in mei/juni’. Op deze lijst staan zaken als een fotocamera en verrekijker, maar ook praktische zaken zoals een regenjack, zonnebrand en een wereldstekker. Deze lijst is een levend document en nog lang niet compleet. Iedere keer dat ons wat te binnen schiet, zetten we het op de lijst. Als de lijst te lang wordt, schrappen we het één en ander, want het moet natuurlijk wel ik onze backpack passen. En missen we onverhoopt toch nog wat… dan vertrouwen we erop dat het in Canada ook wel te koop is.

Heb jij nog tips voor mooie hikes, intieme overnachtingsplekjes of spullen die absoluut mee moeten in de backpack? Laat het dan weten. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Laat een reactie achter