Mijn stedentrip Boston is alweer een tijd geleden, maar ik bewaar goede herinneringen aan mijn bezoek aan één van de oudste steden in Noord-Amerika. Vorig jaar september mocht ik voor mijn werk naar INBOUND17, met 21.000 bezoekers één van de grootste marketing events ter wereld. En ik had mazzel, ik mocht een dagje langer blijven voor een korte stedentrip Boston.

Boston, de stad van Harvard, de Red Sox en van Bernie Sanders. Een bijzonder eigenzinnig stukje Amerika, met mooie parken, heel veel foodtrucks en foodmarkets en vriendelijke inwoners. De ideale plek voor een korte citytrip aan de andere kant van de oceaan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van mijn 36 uur in Boston.

Over Boston

Ligging: Boston ligt in de Amerikaanse staat Massachusetts in het noordoosten van de VS.
Sinds: 1630, de stad is één van de oudste Noord-Amerikaanse nederzettingen.
Aantal inwoners: Ongeveer 700.000. In de totale agglomeratie wonen 4.8 miljoen mensen.
Uren vliegen: 6 uur vliegen vanaf Amsterdam.
Fun fact: Bostonians lopen graag, in 2012 ging meer dan 15% te voet naar zijn/haar werk.

Stedentrip Boston: veel groen en een mix van oud en nieuw Stedentrip Boston: een mix van oud en nieuw Stedentrip Boston: veel groen

Boston Harbor

De Boston Harbor Walk is de ideale boulevard voor een korte ‘afternoon stroll’. De oude pakhuizen hebben een nieuwe bestemming gekregen. Vanuit de haven vertrekken nu toeristenboten in plaats van vissersboten. Maar het is een heerlijke plek om van de zon en het water te genieten.

Boston Harbor Walk

Fanueil Hall Marketplace

Tussen de hoge wolkenkrabbers vind je overal oude gebouwen die verwijzen naar het historische handelsverleden van Boston. Zo ook bij de Faneuil Hall Marketplace. Nu een grote markthal vol met kleine eetkraampjes, die de lekkerste etenswaren bieden. In het hart van het gebouw kun je onder de monumentale koepel, je gekochte etenswaren ten midden van de locals en toeristen opeten. Leuk, lekker en gezellig!

Faneuil Hall Marketplace

Cheers

Bij Faneuil Hall vind je ook het beroemde café uit de serie Cheers. De serie heb ik zelf nooit gezien, maar deze foto riep bij veel vrienden en familieleden warme gevoelens op.

Cheers

Harvard

Yeah! I made it to Harvard! Een bezoekje aan deze prestigieuze universiteit mocht natuurlijk niet missen. Omdat ik meer van Boston wilde zien dan alleen Harvard, heb ik geen officiële tour gevolgd. Maar je kunt prima zelf een ronde maken over de enorme campus. Daarna heb ik lekker geluncht bij één van de vele restaurants in de wijk.I made it to Harvard

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Op een half uur lopen van Harvard vind je de andere prestigieuze universiteit van Boston: MIT. Veel van de ideeën waaruit de grote technologie bedrijven zijn ontstaan, zijn hier geboren. Het is een gemoedelijke campus met veel groen. Een ideale plek om het Amerikaanse studentenleven te aanschouwen.

Massachussetts Institute of Technology

Boston Aquarium

Mijn tweede vrije dag was het helaas minder mooi weer. Het regende pijpenstelen, dus tijd voor een overdekte highlight: Boston Aquarium. Een speels vormgegeven aquarium waar je veel kan leren over het waterleven in de Atlantische oceaan. Het hart van het gebouw is een metershoge ronde tank met daarin kleurrijke vissen, haaien en schildpadden.

Boston Aquarium

Citytrip Boston: kort en krachtig

Ik ben erg blij dat ik wat extra tijd had in Boston. Het overwegend prachtige weer en de relaxte sfeer maakten het tot een perfecte stedentrip bestemming. Daarnaast is Boston een ideale stad om uren te lopen, rond te struinen door de afwisselend brede en smalle straten en bij te komen in de vele groene parken die de stad rijk is. Ik vind het een aanrader, dus als je ooit de kans krijgt, zeker een paar dagen blijven. 

Ben jij al in Boston geweest? Wat waren jouw hoogtepunten?

Like it? Pin it!

Pin it! Stedentrip Boston

Laat een reactie achter