Aan het einde van het jaar lijkt het wel of iedereen bezig is met terugblikken. Wat heeft 2018 ons gebracht?

De afgelopen dagen heb ik deze vraag al een aantal keer beantwoord. En iedere keer met dezelfde conclusie: Het was een avontuurlijk jaar!

Backpackfever

Laten we eerst maar eens beginnen met misschien wel mijn grootste avontuur van dit jaar. Het beginnen van mijn eigen blog. In april was het zover, het was tijd om backpackfever.nl te lanceren.

Maanden van experimenteren, ontwikkelen en schrijven gingen er aan vooraf. En daarvoor had ik er al jaren over nagedacht, maar durfde ik nooit de stap te zetten. Want waarom zou ik als nummer 300.001 een reisblog beginnen…

Het resultaat is inmiddels bekend. Backpackfever.nl is gestart en ik vind het vooral leuk om mijn avonturen vast te leggen. Geen handgeschreven dagboek meer, maar een digitale versie waar iedereen uit kan halen wat hij/zij nodig heeft.

In 2019 ga ik verder. Daarbij continu proberen om het nog mooier, leuker, inspirerender en avontuurlijker te maken. Ik hoor ook graag jullie ideeën daarover!

Roadtrip West-Canada

Een ander avontuur waar ik al heel lang naar uit keek, was onze roadtrip door West-Canada. In mei/juni trokken we bijna 4 weken met een camper door het prachtige British Columbia en Alberta. Een waar avontuur, met zoveel indrukken, dat ik daar in 2019 nog wel een paar blogs over zal schrijven. Dus wil je daar meer over weten? Kom dan zeker nog eens terug, of volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven.

Citytrips Kopenhagen en Madrid

Naast ons avontuur in Canada, gingen we ook nog op twee citytrips. De eerste in februari, naar het koude, maar knusse Kopenhagen. We maakten een fietstocht door de stad, bewonderden de kroonjuwelen en genoten van de winterse sferen in Tivoli.

In november maakten we een korte trip naar Madrid. Het werd een waar culinair en cultureel avontuur met als hoogtepunten een historische tapastour en een bezoekje aan een flamencobar. En ook Madrid bleek zeer geschikt voor een fietstocht door de stad.

Het najaar en de winter blijken zich perfect te lenen voor een gezellige trip naar een Europese stad. Dus ook in 2019 houden we onze ogen en oren open voor goede tips en mooie aanbiedingen.

Andere korte tripjes

Het was ook een zonnig jaar! Misschien wel de langste en mooiste zomer die ik tot nog toe heb meegemaakt. En ook dat zorgde ervoor dat we nog wat andere leuke tripjes konden maken.

Zo boekten we vroeg in mei een hotelletje in Den Haag voor een zonnig weekend in de stad en aan zee. In juli gingen we met ons kleine tentje op pad voor een outdoor weekend in Luxemburg. En kort daarna bezochten we Friesland tijdens de Sneekweek. Nee hoor… we zijn helemaal niet verwend…

En wat gaan we in 2019 doen…

Vaak wordt er gevraagd naar onze plannen voor 2019. En natuurlijk hebben we die!

In 2019 geen lange reis, zoals onze trip naar Canada. Maar er staan al wel een aantal korte avonturen op de planning. Het grote doel van 2019: het behalen van mijn duikbrevet en daarna naar Egypte om daar de onderwaterwereld te bewonderen.

Maar eerst ga ik in januari een paar dagen met mijn zus naar Villach in Oostenrijk. Sneeuwpret, de meren in de omgeving verkennen en mijn zus heeft ook nog een bruiloft. We gaan ons daar vast vermaken.

In mei/juni willen we met onze ‘grote tent’ Europa in. Waarheen weten we nog niet precies. Zweden, de Dolomieten, Engeland? Het zijn allemaal opties. Maar het kan ook nog totaal iets anders worden. Vast staat dat het wederom een avontuurlijke trip gaat worden, vol uitdagende hikes en andere spannende activiteiten. Dus als je ideeën hebt? Dan hoor ik het graag onder deze blog!

Laat een reactie achter

Pin It