Zo’n drie jaar geleden begon mijn Backpackfever avontuur. Een eigen website waar ik al mijn mooie reisherinneringen wilde bewaren. Ik zag het voor me als een persoonlijk digitaal museum. Een eigen plek om alle mooie avonturen regelmatig te kunnen herbeleven.

Inmiddels sta ik alweer aan het begin van blog 100 en is Backpackfever een plek waar vele mede-avonturiers en globetrotters inspiratie vinden voor hun reizen. Het is nu een volwaardige reisblog waar ik wekelijks met veel plezier aan werk en tijd in stop. Waarom? 

Omdat ik er enorm van geniet om mijn avonturen, mijn verwondering en mijn kijk op de wereld te delen met iedereen die zoekende is naar inspiratie voor een volgende reis of de stap naar avontuur wil zetten. Maar vooral omdat ik zelf heel veel plezier haal uit het opschrijven en herbeleven van mijn avonturen. 

Hierbij een persoonlijk inkijkje in mijn beweegredenen om Backpackfever te blijven maken. 

Ik ben gek op verhalen

Al van kinds af aan ben ik gek op verhalen. Ik liet me graag voorlezen, verslond op jonge leeftijd het ene avonturenboek na het andere en schreef schriftjes vol met verhalen die ik vervolgens voorlas aan mijn poppen en knuffels. 

Ook toen ik ouder werd bleven de verhalen mij boeien. Op het Gymnasium werd ik betoverd door de Griekse en Romeinse mythologie en nog steeds vind ik deze verhalen een heerlijke bron van gespreksstof. 

En tot op de dag van vandaag lees ik nog steeds heel veel fictie. Ik vind het een fijne manier om even los te komen uit mijn dagelijkse leven en me te vereenzelvigen met één van de personages uit mijn boek. 

Voor Backpackfever laat ik me vooral inspireren door goede sprekers en schrijvers die je mee kunnen nemen naar hun wereld. Die met hun persoonlijke verhaal herkenning weten te creëren en de emoties aanwakkeren. Op Backpackfever wil ik je de bestemming laten voelen en jou het avontuur door mijn ogen laten beleven. 

Ik ben een content maker

Na mijn studie kreeg of greep ik de kansen om mijn eigen functie te creëren. Het marketingvak stond door de komst van de smartphone volledig op zijn kop en er ontstonden allerlei nieuwe vakgebieden en functies. Ik kwam in aanraking met Inbound en Content Marketing en mijn missie was duidelijk. Ik ging content bedenken, schrijven, publiceren en promoten met als doel de organisatie waar ik werkte op de kaart te zetten en op deze manier nieuwe klanten binnen te halen. 

Ik vertaalde de uitdagingen van onze klanten naar aansprekende blogs, e-books, infographics en noem het allemaal maar op. En daar vermaak ik me tot op dag van vandaag nog steeds prima mee. Maar toch miste er iets. Al die content, al die verhalen, ze gingen niet over de dingen waar ik enthousiast over wordt in het leven. 

Met Backpackfever naast mijn werk als marketeer voor softwarebedrijven heb ik de perfecte balans gevonden in het maken van content. Ik schrijf nu niet alleen voor mijn werk, maar ook als hobby over mijn eigen grote passie: reizen. 

Ik ben een wereldverwonderaar

Kun jij je nog herinneren dat je op de basisschool verslagen moest schrijven met behulp van van die korte infoboekjes? Bij mij gingen die verslagen dus iedere keer over een ander land of gebied. Ik ging het hele alfabet door van de Amazone tot Zuid Afrika en leerde van alles over verre exotische bestemmingen. Mijn interesse ging niet eens zo uit naar de bezienswaardigheden van dat land maar wel naar hoe mensen daar leefden, wat ze aten en hoe ze woonden. 

Ik verwonderde me dus al op jonge leeftijd over de wereld. Ik probeerde me een voorstelling te maken over het leven in Roemenië, want daar kwamen goede turnsters vandaan en het leven in Nieuw Zeeland, want daar woonde mijn penvriendin. 

Ik verwonderde me over de verschillende soorten huizen en de voor mij onbekende ingrediënten. Nog steeds is dit voor mij een grote drijfveer om de wereld te zien. Ik wil zien, ervaren, proeven hoe andere mensen leven. En ik wil leren van alle positieve dingen die deze verschillende culturen voortbrengen.

Ik wil mijn avonturen delen

En dat is ook precies de reden dat ik mijn avonturen wil delen. De wereld is te mooi om deze voor mezelf te houden. We kunnen zoveel leren door te reizen en ons in andere mensen en culturen te verdiepen. Ik vind het super waardevol om de wereld te ontdekken en mensen mee te laten kijken door mijn ogen. Hen te laten zien dat Zuid Afrika niet per se onveiliger is dan de Verenigde Staten. Of mijn lezers Praag te laten ontdekken buiten de bekende hot spots. 

Ik kijk nu al met veel plezier uit naar blog 101 en al die blogs die daarna nog mogen volgen. Ik hoop jou ook dan weer te kunnen inspireren!

Laat een reactie achter