Wat doe je als echte avonturier wanneer het binnen te heet is om te slapen? Juist ja, dan slaap je buiten in je eigen tuin! Tenminste dat was onze oplossing om toch nog een oog dicht te doen tijdens de beruchte plaknachten afgelopen week.

Wat een hitte!

Overdag was het 38 graden, ’s nachts zakte de temperatuur niet ver onder de 25 graden. Zelfs in ons goed geïsoleerde huis begon het aardig op te warmen. Met als hoogtepunt ruim 28 graden in onze woonkamer op vrijdagavond, na drie dagen lang buiten de 38 graden te hebben aangetikt. Dat werd ons toch een beetje te gortig, want boven in onze slaapkamer was het nog wat warmer. De oplossing was snel gevonden en ons opgooitentje werd voor de dag getoverd.

Van tuin tot campingplek

De buren zullen misschien wat vreemd hebben opgekeken toen wij met tent en luchtbed in de weer gingen, maar wij keken enorm uit naar een minder plakkerige nacht.

Achterin de tuin op onze vlonder vonden we een prachtig plekje voor onze tent. Volledig vlak, geen takken, dennenappels of kiezels op de grond, tussen de bloemen en planten en met ochtendschaduw. Oftewel het perfecte plekje! Menig camping kan daar niet aan tippen.

Kamperen in eigen tuin

Rond middernacht nestelden wij ons in het tentje. Het was nog ruim boven de 25 graden, dus de slaapzakken hoefden er niet aan te pas te komen. Een wit laken om ons onder te nestelen, zorgde ervoor dat de tent er ook nog eens heel romantisch uit zag. Het was nog steeds warm, maar we hadden er alle vertrouwen in dat het ’s nachts zou afkoelen. En dat deed het ook.

Avontuurlijk was het ook, want je moet toch even in het donker uit je tent kruipen om te gaan plassen. En wat die helikopter om half 5 ’s ochtends boven onze wijk deed, is me ook nog steeds een raadsel. Maar al met al hebben we heerlijk geslapen!

Laat een reactie achter

Bewaren