Ik mag mij over het algemeen een gelukkig mens noemen. Natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag, maar die gaan gelukkig snel weer voorbij. Meestal sta ik er niet eens bij stil, maar soms zijn er momenten waarop ik voel dat het geluk me toelacht. Vaak gewoon bij alledaagse dingen, zoals een eerste zonnestraal aan het eind van een lange winter, of een goed gesprek. 

Op reis heb ik ook regelmatig zo’n typisch geluksmoment. Heel soms zie je ze aankomen, maar vaak verrassen ze me. Uiteindelijk vormen ze een herinnering die me altijd bij blijft. Op Backpackfever deel ik regelmatig zo’n geluksmoment

Deze keer deel ik een geluksmoment over pure ontspanning; mijn bezoekje aan de thermen van Meran, waar ik net als keizerin Sissi genoot van het heilzame water en de schone berglucht. 

Baden als Sissi in de thermen van Meran

In Nederland breng ik eigenlijk nooit een bezoekje aan een wellness resort. Ik word al onrustig bij de gedachte. Een dagje wellness duurt me te lang, ik voel me voortdurend opgelaten en ik mis de actie. In het buitenland daarentegen…  

Het grappige is dat ik op reis de afgelopen jaren meerdere keren naar een wellness resort ben geweest. Of naar de hotspring, thermale baden of banya zoals ze daar heten. En ik vond het geweldig. Heerlijk ontspannen in een warm, geurend bad of de sauna na een stevige wandeling. Vaak ook nog met geweldig uitzicht erbij. Dat kan ik zeker waarderen. 

De fijne ontspanningsmomenten in Boedapest en vooral Canada liggen nog vers in mijn geheugen. Dus zodra ik er tijdens onze vakantie in Zuid Tirol achter kom dat Meran een ouderwets kuuroord is met moderne thermen, kan ik mijn geluk niet op. En een paar dagen later lig ik dan ook net zoals mijn beroemde voorgangster, keizerin Sissi, te poedelen in het heerlijk geurende water. Wat een geluksmoment! 

Wil je weten wat je nog meer kunt beleven in het sprookjesachtige Meran? Lees dan ook: 3 dagen Meran: sprookjesachtig kuuroord in de Italiaanse Alpen.

Therme Meran | Terme Merano
Vanuit de buitenbaden bij Therme Meran heb je geweldig uitzicht op de omliggende bergen

Waarom jij een bezoekje moet brengen aan de thermen van Meran

Maar wat maakt de thermen in Meran dan zo bijzonder? De geschiedenis van Sissi heeft daar eigenlijk niks mee te maken. Het heeft voor mij alles te maken met de sfeer en de omgeving. 

De thermen van Meran tellen 15 binnenbaden en 10 buitenbaden. Het moderne gebouw ligt aan de rivier de Passer, midden in het stadje. Eenmaal binnen waan je je middenin de bergen en is het geroezemoes van de stad verdwenen. Het is de ideale plek om na een uitdagende bergwandeling je spieren tot rust te laten komen. Het warme water is afkomstig van natuurlijke bronnen op de Vigiljoch en geurt heerlijk. De geur is afkomstig van natuurlijke mineralen en ruikt naar kruidige Alpensnoepjes. 

Tip! Ook het oude Kurhaus uit de tijd van Sissi is er nog. Het staat iets verderop aan de rivier de Passer en is tegenwoordig een congrescentrum.

Vanuit de buitenbaden en door de gigantische glazen pui heb je fantastisch uitzicht op de bergen. Ben je het water even zat dan kun je op de enorme ligweide een boekje lezen of gewoon naar de bergen staren. En voor wie toch nog even wat actie wil, is er een buitenbad met Olympische afmetingen. Daarnaast zijn er fonteintjes, jetstreams en bubbels. Oftewel alles wat je nodig hebt om je vermoeide spieren te laten ontspannen. 

Kortom ik heb hier heerlijk zo’n 2,5 uur van het uitzicht liggen genieten om mijn vermoeide spieren tot rust te laten komen. Een echt luxe geluksmoment! 

Thermen van Meran | Terme Merano
En ook binnen heb je door de enorme glazen pui, een geweldig uitzicht

Wat kost een bezoekje aan de thermen van Meran?

Een bezoekje aan de Thermen van Meran begint bij 14 Euro, daarvoor krijg je twee uur lang toegang tot alle baden binnen en buiten. Je kunt je bezoek uitbreiden met een sauna-arrangement en diverse massages of schoonheidsbehandelingen. Wil je jezelf helemaal onderdompelen in de luxe, dan kun je ook nog een hotelovernachting boeken. 

in tegenstelling tot Nederlandse wellness resorts is het dragen van badkleding hier verplicht. Iets wat ik persoonlijk heel erg fijn vind.

Je kunt je tickets en tijdslot online reserveren of bij de kassa kaartjes kopen. Op de website kun je zien hoe druk het is. Het is allemaal bijzonder goed georganiseerd. Bij de kassa ontvang je een armband, die je niet alleen toegang geeft tot de baden, maar waarmee je ook een locker voor je spullen kunt sluiten en openen. Geen gedoe en gestress over codes dus als je net helemaal zen uit het water komt. 

Zou jij het ook wel zien zitten om een paar uurtjes helemaal te ontspannen in de thermen van Meran? Of heb jij ook herinneringen aan dit soort geluksmomenten op reis

4 Comments

  1. Oh, als ik terugdenk aan mijn bezoek aan de thermen van Merano…. wat heerlijk was dat. En dat uitzicht vanaf de buitenbaden op de bergen is echt geweldig.

Laat een reactie achter