Zo nu en dan hebben we een weekend helemaal geen plannen. Als het dan ook nog eens heel mooi weer is, dan is dat natuurlijk een buitenkansje voor een lekker outdoor weekend.

Onlangs besloten we op vrijdag spontaan ons kleine tentje in de auto te gooien en naar Luxemburg te rijden voor een outdoor weekend. We waren al een aantal keer getipt over de mooie uitdagende hiking trails in ‘Klein-Zwitserland’. Deze regio ligt in het oosten van Luxemburg, pal naast de Duitse grens en wordt vanwege het ruige landschap liefkozend vergeleken met Zwitserland.

Echternach

Vanuit Nederland is het ongeveer 4 uur rijden naar Echternach. De oudste stad van Luxemburg en de grootste plaats in het Mullerthal, zoals de regio officieel heet. Echternach kenmerkt zich door zijn historische gebouwen en zijn ligging t aan de rivier de Sûre. We vinden een ruime plek op Camping Officiel. Een terrassencamping met veel vaste gasten, maar hele goede faciliteiten en een perfecte uitvalsbasis voor een goede hike.

Na het opzetten van de tent, lopen we vanaf de camping zo de stad in, op zoek naar een gezellig restaurantje. Het historische centrum voelt Mediterraans en gezellig aan. We zijn slechts een paar uur van ons huis, en hebben het vakantiegevoel al te pakken. We vinden een leuk restaurant met terras in de één van de smalle steegjes.

Echternach Luxemburg

Tip! Aan het einde van de Rue de la Gare zit een goede ijssalon. Je kunt alleen contant betalen, dus ga eerst even pinnen, en stel dan een onwijs lekker ijsje samen. Keuzestress gegarandeerd.

Hiken in het Mullerthal

De bekendste hiking trail in het Mullerthal is de ‘Mullerthal trail’. Een ronde van 112 km, dwars door de regio. Voor een weekend een tikkie te ambitieus, maar de volledige trail staat nu wel op onze bucket list. Op zaterdag besluiten we de E1 trail te lopen, een route van zo’n 12km te lopen. De route brengt ons door een heuvelachtig landschap langs de rotsformaties van de ‘Gorges du Loup’ en het natuurlijke amfitheater de ‘Hohllay’. Het is een uitdagende route, met veel trappen en klauterpartijen over de rotsen. De route begint in Echternach, gaat richting Berdorf en is goed bewegwijzerd. Een echte aanrader!

Hohllay Berdorf

Op zondag kiezen we voor een kortere route, omdat we ook nog naar huis moeten rijden. We kiezen voor een trail in de omgeving van Beaufort. Op weg naar Beaufort rijden we ook nog langs het bekende ‘Château’. Een indrukwekkend fort, wat je direct in Middeleeuwse sferen brengt.Chateau de Beaufort

De meeste trails vinden we aan de lange kant, daarom kiezen we ervoor om één van de routes in te korten. We parkeren aan de Rue de Grundhof en lopen langs de rivier de Halerbaach. Een ruige kleine rivier met watervalletjes en natuurlijke bruggen. We hadden graag nog wat meer tijd gehad, om de route af te lopen.

Rue de Grundhof trail

Daarna zat het weekend er weer op. Het was een spectaculaire kennismaking met Luxemburg en het smaakt zeker naar meer!

Like it? Pin it!

Pin it! Outdoor weekend Luxemburg

Laat een reactie achter