Vancouver is uitstekend per fiets te verkennen. Een fietstocht Vancouver, doe je grotendeels over van de autorijbaan gescheiden fietspaden. Maar ook dwars door downtown kun je prima fietsen over de ruime fietsstroken. Wij huurden een fiets bij Spokes aan West Georgia Street. Een prima uitvalsbasis om Stanley Park in te gaan en van daaruit de rest van downtown Vancouver te verkennen.

Onze route ging over de Seawall rondom Stanley Park naar Second en English Bay Beach. Daarna staken we de False Creek over naar Kitsilano en Granville Island. Via de Seaside bicycle route fietsten we vervolgens terug naar downtown, om via Hornby Street bij Canada Place uit te komen.

Map Vancouver Seawall en Seaside fietsroute

De totale route is ongeveer 25 km lang en met stops bij de diverse highlights die je onderweg tegenkomt, mag je er de hele dag voor uit trekken. Wij gingen tegen 9 uur op pad, en waren pas rond 18 uur terug in ons hotel. Lees hieronder meer over de highlights die wij bezochten onderweg.

Stanley Park en Seawall

Stanley Park is het grootste stadspark van Vancouver en wordt bijna helemaal omringd door water. In het Noorden zie je de bergen van North-Vancouver. In het Zuidwesten kijk je uit over de English Bay. Rondom het park ligt de 9 km. lange Seawall, de plek in Vancouver om te wandelen, fietsen en skaten.

Wij volgden de Seawall rondom Stanley Park om bij highlights, zoals de totempalen, Prospect Point en Siwash Rock te komen. Maar ook hebben we zijwegen genomen om bijvoorbeeld bij Beaver Lake te komen en hebben we een rondje rondom de Lost Lagoon gemaakt.

Vancouver Stanley Park Seawall - Start van onze fietstocht
Vancouver Stanley Park - Girl in a wetsuit statueVancouver Stanley Park - Girl in a wetsuit statue

Vancouver Beaches

De Seawall brengt je vervolgens langs de beroemde stranden van Vancouver. Als eerste kom je langs Third Beach. Het teahouse dat hierboven op de klif ligt is een leuke en populaire plek om te ontbijten.

Vancouver Stanley Park - Third Beach

Daarna volgt Second Beach met zijn grote zwembad, van waaruit je over de English Bay uitkijkt. Wat lijkt het mij fijn om hier wekelijks je baantjes te mogen trekken in de zomer. Na Second Beach kom je bij English Bay Beach. Hier heb je echt het park verlaten, en fiets je langs een straat met veel restaurantjes.

Kitsilano en Maritime Museum

We vervolgen onze weg richting Burrard Street, om via Burrard Bridge de False Creek over te steken naar Kitsilano, om zo de skyline van downtown vanaf de overkant te kunnen bewonderen. In Kitsilano fietsen we langs Vanier Park naar het Maritime Museum. We worden getriggerd door de enorme boot die hier in het museum ligt en besluiten een bezoekje te brengen.

Het schip blijkt de St. Roch te zijn. Het eerste schip dat van rondom Noord-Amerika is gevaren, dus via de Northwest Passage. Je leert er over de gevaarlijke tocht, van west naar oost, die meer dan 2 jaar duurde. Erg interessant en zeker een bezoekje waard, als je in de buurt bent.

Granville Island

Na onze stop bij het Maritime Museum, gaan we door naar Granville Island. De stad Vancouver heeft het eiland dat voorheen werd gebruikt als vuilnisbelt een nieuwe bestemming gegeven. Het is nu één groot food walhalla. Naast een aantal grote markthallen zijn er een paar kleinere delicatessenwinkels. Het is de plek om een lekkere lunch bij elkaar te scharrelen.

Niet alleen in Vancouver kun je leuk fietsen. Ook deze steden zijn perfect om op de fiets te verkennen. 

Granville Island
Vancouver Skyline vanaf Granville Island

Seaside

We vervolgens onze route die nu ‘Seaside’ heet. Via de Cambie Street Bridge keren we terug naar downtown. We fietsen nog een stukje langs het water om Granville Island van de andere kant te bekijken. De Seaside route loopt nog wat verder door richting the Olympic Village en Telus Science World om vanaf daar weer in downtown te komen.

Vancouver - Seaside Fietspad
Vancouver - uitzicht op Granville Island

Canada Place

Hornby Street is één van de vele straten in Vancouver die een fietsstrook heeft. Het is even een stukje klimmen, maar uiteindelijk lukt het ons om downtown te doorkruisen en bij Canada Place uit te komen. We parkeren onze fietsen en lopen de kade op. Canada Place is de plek waar de grote cruiseschepen aanleggen voor een bezoekje aan Vancouver.

Wij vallen met onze neus in de boter. In de haven ligt de Nieuw Amsterdam klaar voor vertrek. We hebben nog de kans om langs het meterslange schip te lopen, om hem aan het einde van de kade te kunnen uitzwaaien voor zijn tocht rondom Vancouver Island.

We lopen terug en laten ons verleiden voor happy hour bij het chique Fairmont Pacific Rim hotel.

TIP: Happy hour in het Fairmont Pacific Rim is een aanrader. Probeer de proeverij van lokale craft beers. Het is een heerlijk moment om bij te komen van de fietstocht.

Vancouver - Canada Place - De Nieuw Amsterdam vaart uit

Robson Street

Via de straten tussen het drukke Robson Street en West Georgia Street slingeren we terug naar Spokes om de fietsen weer in te leveren. Deze dagtocht was de perfecte manier om kennis te maken met deze heerlijke gevarieerde stad.

Vancouver - Robson street

Meer lezen over Vancouver? Ontdek allerlei handige tips om zoveel mogelijk uit je verblijf in Vancouver te halen. Ik schreef een blog met praktische tips voor het vinden van lekkere restaurants, een betaalbaar hotel, leuke bezienswaardigheden en nog veel meer.

Laat een reactie achter