Geluksmomenten vormen herinneringen in je hart

Ik mag mij over het algemeen een gelukkig mens noemen. Natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag, maar die gaan gelukkig snel weer voorbij. Meestal sta ik er niet eens bij stil, maar soms zijn er momenten waarop ik voel dat het geluk me toelacht. Vaak gewoon bij alledaagse dingen, zoals een eerste zonnestraal aan het eind van een lange winter, of een goed gesprek. 

Op reis heb ik ook regelmatig zo’n typisch geluksmoment. Heel soms zie je ze aankomen, maar vaak verrassen ze me. Uiteindelijk vormen ze een herinnering die me altijd bij blijft. De komende weken zal ik regelmatig zo’n geluksmoment delen. 

Deze keer een bijzonder geluksmoment uit onze camperreis door het westen van Canada: Kamperen in het paradijselijke Green Lake Provincial Park. 

Kamperen in het paradijselijke Green Lake Provincial Park

Het westen van Canada is perfect voor iedereen die van rustige campings midden in de natuur houdt. Tijdens onze roadtrip met de camper door West-Canada verbleven we op de prachtigste campings. We zaten aan het kampvuur op onze camperplek, ontbeten met uitzicht op de Pacific en kregen regelmatig bezoek van nieuwsgierige eekhoorntjes tijdens het avondeten. Eén plek sprong er voor mijn gevoel echt uit… Green Lake Provincial Park

Na een aantal avontuurlijke dagen in Whistler was het tijd om even flink wat kilometers af te leggen met de camper. We hadden één middag om flink wat afstand te overbruggen tussen Whistler en Wells Gray Provincial Park. Dit was helaas iets te ver om in één dag te rijden, maar Green Lake Provincial Park leek ons een goede locatie om te overnachten. 

Rond een uurtje of één in de middag vertrokken we uit Whistler en reden over de rustige 99 naar het noordoosten. Onderweg stoppen we nog een paar keer onder andere bij de helderblauwe Joffrey Lakes en het reusachtige Lillooet Lake. Het is een heerlijke ontspannen rit, die ons vanuit de groene bossen naar de ruige prairies rondom Lillooet brengt en weer terug naar de bossen als we in de buurt komen van Green Lake. 

Rond etenstijd stoppen we bij een diner in de buurt van Cache Creek voor een snelle hap. Helaas valt deze erg tegen, dus zitten we snel weer in de camper. 

Green Lake Provincial Park camping 

In de loop van de avond komen we aan bij 70 Mile House. Hier verlaten we de grote weg en buigen we af richting Green Lake Provincial Park. Het is een hele rustige weg, met een aantal grote houten huizen er langs. We rijden rustig nog een stuk verder tot we bij de camping komen. Hier geen slagboom en ‘ranger’ hokjes zoals we op andere Provincial Park campings gezien hebben. We kunnen gewoon vrij de camping op rijden. Hoe zou dit nou weer werken? 

Aan het begin van de camping zien we twee andere campers staan. De rest van de camping blijkt verlaten. We kloppen aan bij één van de campers en informeren hoe het werkt als we op de camping willen overnachten. De vriendelijke Canadees legt uit dat we vanzelf bezoek krijgen van de park ranger. Natuurlijk informeert hij ook even waar we vandaan komen en na een kort gesprek gaan we op zoek naar een mooi plekje. 

Ons oog valt op een plekje op een verlaten gedeelte van de camping. Vanaf onze plek kunnen we Green Lake door de bosjes heen zien liggen. We zijn alleen, middenin de natuur. We horen alleen het ruisen van de wind en het fluiten van de laatste vogels voor de schemering invalt. 

Even later komt de park ranger langs. Terwijl we met haar aan het praten zijn, passeert een ree onze camperplaats. We betalen onze overnachting en zijn weer helemaal alleen. Wat een ongekende rust. Ik geniet in stilte van mijn hete kop thee en daarna lopen we nog even naar het spiegelgladde meer. Eenmaal terug besluiten we ons bed in te duiken. Morgen willen we weer op tijd op pad. 

De perfecte plek voor een ontbijt

De volgende ochtend besluiten we onze campingtafel en stoeltjes op het strand neer te zetten voor het ontbijt. Op de achtergrond kabbelt het water rustig tegen de kant, verder horen we niks. Wat een fijne plek, ons eigen paradijsje. Na alle drukte in Whistler is dit de beste plek om wakker te worden. 

Eenmaal aan het ontbijt blijken de muggen en vliegjes ook wakker te zijn. En komen ze massaal naar onze ontbijttafel. Minder fijn, maar ze weten ons geluksmoment niet te verpesten. Een half uur later is het tijd om deze fijne plek te verlaten. We pakken onze spullen weer in de camper en zetten koers richting Clearwater voor het vervolg van ons camperavontuur dwars door het westen van Canada. 

Heb jij ook herinneringen aan dit soort geluksmomenten op reis? En welke ervaring maakte jou extra gelukkig? 

Laat een reactie achter