Eén van de activiteiten die hoog op mijn bucketlist staat, is het maken van een meerdaagse jungle trekking. Vooral omdat het me een ideale manier lijkt om meer te weten te komen over het het regenwoud en haar bewoners, maar ook omdat het me ontzettend avontuurlijk lijkt om één of meerdere nachten in de jungle te slapen. Met al die beestjes en oerwoudgeluiden doe ik waarschijnlijk geen oog dicht, maar dat halen we dan later wel weer in. 

Ook dit jaar had ik het realiseren van deze droom alweer afgeschreven.Tot mijn zusje vroeg of ik met haar mee wilde naar Burgers’ Zoo Camp. En natuurlijk zei ik ‘ja’ op mijn enige kans om dit jaar tussen de apen te slapen. Minder avontuurlijk en luxer dan in de echte jungle, maar veel leuker dan ik van te voren had gedacht.

Origineel overnachten bij Burgers’ Zoo Camp

Ik ging dit jaar al meerdere keren origineel overnachten. Zo sliep ik in een boomhut bij het Lauwersmeer en kampeerde op een landgoedcamping in Drenthe. Maar ook de overnachting bij Burgers Zoo Camp is er één die zeker in deze categorie thuis hoort. 

Naast het buitenverblijf van de gorilla’s en niet ver van de grote safarizone heeft Glamp Outdoor Camp tussen de bomen zo’n twintig kleurrijke glampingtenten neergezet. 

Onze tent keek uit over het gorillaverblijf. De buurman kwam al snel polshoogte nemen en zijn nieuwe buren begroeten. Kennelijk waren we goedgekeurd, want even later kwamen ook de andere gorilla’s onze kant op. 

Naast de glampingtenten vind je er ook net festivalsanitair en een grote verzameltent waar je ‘s avonds met de andere gasten nog even een drankje kunt doen en je avonturen van de dag kunt bespreken. 

Wat maakt overnachten bij Burgers’ Zoo Camp zo ontzettend leuk? 

Als gast van Burgers’ Zoo Camp heb je ruim de tijd om dierentuin te bezoeken. Op de dag van aankomst mag je al vanaf half 12 in de ochtend het park in. Doe het dan wel rustig aan, want de dag is nog lang. Ook na sluitingstijd heb je namelijk nog een paar uur om door het park te struinen. 

Vooral dat laatste vond ik echt heel bijzonder. Wij liepen met z’n tweetjes in de Bush en de Ocean, wat het veel makkelijker maakte om de bijzondere vogels hier te spotten en de tropisch vissen en haaien eens goed in ons op te nemen. 

Tip! Op Reisliefde vind je nog veel meer leuke uitjes en overnachtingen in Nederland.

Met een gids het nachtleven ontdekken

Ook krijg je later in de avond nog een rondleiding met een zeer goed geïnformeerde gids. In kleine groepjes ga je samen met de gids het park in. Iedere gids maakt een eigen route met een eigen thema, dus ook dan is de kans klein dat je elkaar tegenkomt. De gids neemt je mee naar plekjes waar je anders nooit komt. 

Wij kregen uitleg over het nacht- en slaapgedrag van de verschillende beesten in de dierentuin en bezochten meerdere nachtverblijven. Wist jij dat roggen en flamingo’s één hersenhelft kunnen laten slapen en dat de andere helft dan alert blijft? Ik wist het niet, maar vond het één van de leukste wetenswaardigheden die onze gids deelde. 

We sloten de rondleiding af met een kijkje bij de slapende gorilla’s en chimpansees. Het voelde alsof we bij mensen in de slaapkamer stonden zo zoetjes en menselijk lagen ze te slapen. 

Brullende leeuwen en gillende apen

De nachtrust was niet super. Midden in de nacht werden we gewekt door een grommend geluid. Het bleek het moment te zijn voor de leeuwen om zich te laten horen. Het gegrom werd afgewisseld met wat korte brullen. Het geluid kwam gelukkig van ver, dus heb ik me na een tijdje weer lekker in bed genesteld en ben verder gaan slapen.

Bij het ochtendgloren werden we gewekt door de apen. Hoge gillen kondigden aan dat de zon weer op was en het tijd was voor een nieuwe dag. Het was een onwijs lawaai! Ook de leeuwen besloten weer mee te doen. Ook al ben ik geen ochtendmens, ik lag met een grote glimlach in mijn bed te luisteren naar al die activiteit. Ik waande me echt even ver van huis, ver van de Veluwe en midden in het regenwoud.

Wist je dat je in Nederland op nog meer plekken met veel dieren kunt overnachten? Xenia van Rugzak vol Verhalen schreef een leuk artikel met nog meer leuke plekken om te overnachten tussen de dieren.  

Ontbijten in Afrika

Na de korte nachtrust was het tijd voor ontbijt. Bij een overnachting op Burgers’ Zoo Camp zijn zowel je diner als je ontbijt inbegrepen. Daarvoor moet je naar het Safarirestaurant waar een uitgebreid buffet op je staat te wachten. 

Het is heerlijk zonnig weer dus wij besluiten ons ontbijt te verzamelen en op het terras op te eten. De gnoes, zebra’s en neushoorns staan al op de savanne. De giraffes worden net naar buiten gelaten. We ontbijten in Afrika. Wat een heerlijk begin van deze dag. 

We mogen nog de gehele dag de dierentuin in en struinen nog fijn wat leuke plekjes af. Ook kijken we of alle dieren die we in de avond hebben gezien zich overdag anders gedragen. We weten natuurlijk nu waar we op moeten letten. 

Burgers’ Zoo Camp, een aanrader?

Ik wist vooraf niet goed wat ik moest verwachten bij een overnachting in de dierentuin, maar het was veel leuker dan ik me had voorgesteld. Het was educatief, gezellig en bijzonder om zo tussen de apen te slapen! Kom maar op met die Sumatraanse regenwouden volgend jaar. Ik kijk er naar uit! 

En jij? Zou jij tussen de apen willen slapen? En dan in Burgers’ Zoo of echt in het regenwoud? 

Mijn avontuur op Burgers’ Zoo Camp werd mede mogelijk gemaakt door mijn zus. Al maanden hoor ik haar enthousiaste verhalen over de Glamp Outdoor Camp formule, waar ze verantwoordelijk is voor de boekingen. Vorig jaar zijn ze gestart met één glamping op de Veluwe, dit jaar zijn er zeven Glamp Outdoor Camps te vinden, verspreid over Nederland. Burgers’ Zoo Camp is alleen deze zomer te boeken via de website van Glamp Outdoor Camp

Laat een reactie achter