Maleisië

Oh oh oh wat vind ik Maleisië een heerlijk land! In deze culturele smeltkroes lijkt zo’n beetje heel Azië samen te komen. En dat zie je terug in de bruisende steden met Chinese, Arabische en Indiase wijken, maar proef je vooral in de lokale keuken. Alleen de gedachte aan al die lekkere gerechten doet me al watertanden.

Maar Maleisië heeft meer te bieden dan kleurrijke steden en een fantastische keuken. Grote delen van het land zijn bedekt met ongerepte jungle waar je op zoek kunt naar orang-oetans, olifanten en krokodillen. En ook de onderwaterwereld is om je vingers bij af te likken. Ik maakte in Maleisisch Borneo mijn mooiste duiken ooit. Maar mooi snorkelen kan hier natuurlijk ook. En bijkomen van al dat moois? Dat doe je op één van de paradijselijke eilanden.

Met de tips van Backpackfever plan jij in een handomdraai zelf jouw droomreis naar Maleisië!

De mooiste plekken in Maleisië

Handig om te weten over Maleisië

Beste reistijd Maleisië

De beste reistijd voor Maleisië is afhankelijk van de regio die je bezoekt. Je kunt het land het hele jaar door bezoeken.

Tijdsverschil Maleisië

Maleisië heeft 6 uur (in onze zomertijd) of 7 uur (in onze wintertijd) tijdsverschil met Nederland.

Taal Maleisië

De belangrijkste taal in Maleisië is Bahasa Melayu. De Maleisiërs spreken naast Bahasa ook goed Engels.

Geld in Maleisië

In Maleisië betaal je met de Maleisische Ringgit. De actuele koers kun je vinden op XE.com.

Visum Maleisië

Voor Maleisië heb je geen visum nodig als je maximaal 90 dagen in het land blijft.

Budget Maleisië

Wij gaven in Maleisië €46,50 per persoon per dag uit. In mijn Reisbudget Maleisië lees je meer.

Wat pak je in je backpack?

Met deze paklijst ben jij zo klaar voor vertrek

Of je nu drie weken cultuur gaat snuiven of ook op avontuur gaat in de jungle. Met deze paklijst heb jij alles bij je voor een onvergetelijke reis naar Maleisië.

Maleisië reistips en inspiratie

Ipoh heeft alles: koloniaal erfgoed, kleurrijke street art, de lekkerste lekkernijen, bijzondere tempels en bovenal een hele relaxte sfeer. Het is typisch zo’n plek waar je langer wilt blijven plakken. 

In dit artikel vind je al mijn tips voor het charmante Ipoh. Van de lekkerste street food, tot schitterende tempels en een verrassend kasteel…

Lees verder

Penang is één van de allerleukste plekken van Azië! Ik verbleef een maand op dit eiland in het westen van Maleisië. In deze reisgids deel ik al mijn tips voor Penang en Georgetown. Van de leukste food courts tot de mooiste hiking trails. Natuurlijk staan de hoogtepunten erin voor jouw eerste bezoek aan Penang, maar ben je al vaker geweest, dan heb ik ook nog een paar minder bekende parels voor je.

Lees verder

In 2022 kwamen dromen uit! Ik zegde mijn baan op, pakte zo’n 8 kilogram in een backpack, maakte van ons huis een waar huurdersparadijs en vertrok met Mr. Backpackfever naar Azië. Maar niet voordat ik nog een heleboel andere mooie avonturen beleefde. Dit is mijn 2022 in 9 reisverhalen…

Lees verder

We bleven een maand op Penang in Maleisië en vonden het helemaal te gek. Het lekkere en gevarieerde eten, de historische binnenstad, de kleurrijke tempels en ongerepte jungle zorgden ervoor dat we eigenlijk niet meer weg wilden. En oja, had ik al gezegd dat het eten er onwijs goed was?!

Lees verder

Na een reis van zo’n 28 uur stappen we ’s avonds in het donker de monorail uit. We staan midden in het bruisende Kuala Lumpur. Het barst er niet alleen van de mensen. Ook de vele reclames vliegen je om de oren. Net zoals de auto’s. En die geur… En dan weet je het; onze wereldreis is begonnen! 

Lees verder