Geluksmomenten vormen herinneringen in je hart

Ik mag mij over het algemeen een gelukkig mens noemen. Natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag, maar die gaan gelukkig snel weer voorbij. Meestal sta ik er niet eens bij stil, maar soms zijn er momenten waarop ik voel dat het geluk me toelacht. Vaak gewoon bij alledaagse dingen, zoals een eerste zonnestraal aan het eind van een lange winter, of een goed gesprek. 

Op reis heb ik ook regelmatig zo’n typisch geluksmoment. Heel soms zie je ze aankomen, maar vaak verrassen ze me. Uiteindelijk vormen ze een herinnering die me altijd bij blijft. De komende weken zal ik regelmatig zo’n geluksmoment delen. 

Vandaag mijn eerste geluksmoment, het spotten van dolfijnen tijdens onze duikvakantie in El Gouna Egypte.

Dolfijnen spotten vanuit El Gouna Egypte

De Rode Zee in Egypte staat bekend om zijn prachtige onderwaterleven. Een waar walhalla voor duikliefhebbers. En dat op nog geen zes uur vliegen van huis. Ik ging er vorig jaar naartoe om mijn PADI te halen. Na vijf weken in het zwembad te hebben gedoken, was ik klaar voor het echte werk; het afronden van mijn PADI-cursus met vier open water duiken. 

De allereerste duikdag was ik best gespannen. Zou het allemaal wel goed gaan? Wat kan ik allemaal verwachten? Ik ben op zo’n moment ook behoorlijk perfectionistisch en in mijn hoofd had ik mijn duikset al wel 20 keer in elkaar gezet en aangetrokken. Dat er nog veel meer andere duikers aan boord waren, dat ging een beetje langs me heen. Net zoals het feit dat we zouden gaan duiken bij Dolphin House. Toch wel een beetje gek voor iemand die als kind in ieder vriendenboekje schreef dat dolfijnen haar lievelingsdieren waren. 

Mijn duiken gingen erg goed. En ik lag op koers om de volgende dag mijn PADI te halen. Volgens mij had ik me zenuwachtig gemaakt om niks, want het ging er behoorlijk ontspannen aan toe. En zelfs het feit dat ik in het begin wat moeite had om onder water te zakken, werd me niet aangerekend, het waren vast de zenuwen. 

Pas na afloop toen we de details van onze duik gingen noteren in ons duiklogboek, kwam ik er achter waar we hadden gedoken, en wat we niet hadden gezien… 

Geen dolfijnen bij Dolphin House

Het was namelijk op dat moment dat één van de duikinstructeurs meldde dat het heel erg jammer was dat we geen dolfijnen hadden gezien. Pas op dat moment besefte ik dat dit wel een buitenkansje moest zijn geweest. 

Dolphin House heet dan ook niet voor niets zo. Het is een rif waar heel vaak dolfijnen worden gespot. Menig duiker komt hier onder water dolfijnen tegen. Maar deze dag waren ze helaas niet thuis. Jammer, maar volgende keer beter, denk ik nog. 

Even later is er actie op de boot. Iemand heeft dolfijnen gespot! Ik ontwaak direct uit mijn dagdroom en sprint naar de boeg. En ja hoor daar komen ze. Een groep met meerdere dolfijnen. Ze zwemmen links en rechts met de boot mee. Wat een geweldig gezicht! In Zuid Afrika zag ik ze van veraf, hier kan ik ze bijna aanraken. Ik bestudeer iedere sprong en iedere beweging aandachtig. Het kleine dolfijnenmeisje in mij wordt wakker en mijn hart maakt een sprongetje. Ik kan mijn geluk niet op!

Dolfijnen in de rode zee El Gouna Egypte

Heb jij ook herinneringen aan dit soort geluksmomenten op reis? En welke ervaring maakte jou extra gelukkig? 

10 Comments

  1. Jaaa, ik ben daar ook geweest. Ik heb ze helaas niet gezien, maar ook ons werd toen verteld dat het wel degelijk kan. Ik heb de onderwaterwereld bij El Gouna vanuit een semi-onderzeeër moeten bewonderen, omdat ik alleen met mijn 2 kinderen reisde die allebei nog geen zwemdiploma hadden, dus zelfs snorkelen kon ik niet, omdat ik ze in de gaten moest houden, maar dit was een leuk alternatief.
    Walvissen heb ik wel gezien trouwens, bij Terceira. Dat was ook heel gaaf!

    • Ook zonder dolfijnen is de Rode Zee echt prachtig, en ik denk dat zo’n semi-onderzeeër voor kinderen ook al heel erg gaaf is! En die dolfijnen komen jullie vast ook nog ergens tegen.

  2. Heerlijk die positieve vibe om zo geluksmomenten te delen. Dit was zeker ook een prachtig moment, wat een geluk. Het zijn voor mij ook altijd de momenten die je niet verwacht. Dat maakt een reis het mooiste.

  3. Ohhhhh, dolfijnen zijn geweldig! Ik wil nog steeds een keer dolfijnen zien tijdens de duik, maar die dolfijnen denken daar anders over. Ik heb ze gelukkig wel een aantal keer vanaf de boot mogen zien.

  4. Spannend lijkt me dat, zo’n duikbrevet halen. Ik kan het helaas niet met mijn oren, dus ik blijf lekker snorkelen 🙂 Dolfijnen zien is echt wel een droom die uitkomt. Blijf maar lekker geluksmomentjes sparen! 🙂

    • Thanks Mirre, dat ga ik zeker doen! Gelukkig hoef je om dolfijnen te spotten niet te duiken, dus gaat jou dat vast en zeker ook een keertje lukken!

Laat een reactie achter