Kobarid, in het hart van de adembenemende Soča Valley in Slovenië, is de perfecte plek voor liefhebbers van outdooractiviteiten. Maar als je even genoeg hebt van al die adrenaline, dan is het ook de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen uitje in de omgeving. Wat dacht je van een dagje Venetië of een dagje chillen bij het azuurblauwe Lago del Pradil? Wij maakten meerdere leuke dagtrips vanuit Kobarid.

Piran

Op twee uur rijden van Kobarid ligt Piran. Eén van de weinige, knusse Sloveense kustplaatsen. Het ritje naar de kust is absoluut de moeite waard. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is het uitzicht vanaf de St. Joriskerk. Vanuit de kerktoren heb je een prachtig uitzicht over het centrale plein Tarinjiev Trg en de Golf van Istrië.

Na je beklimming, kun je lekker genieten van een koel drankje op één van de terrasjes aan de knusse boulevard. Vanaf hier kun je ook prima een duik nemen in het opvallend warme zeewater.

Achter de boulevard ligt een doolhof van kleine straatjes met leuke huisjes en winkeltjes. Hier kun je een lekker ijsje scoren, of snuffelen tussen de leuke snuisterijen.

Wil je weten wat er nog meer te beleven valt in het charmante Piran? Check dan deze blog van Judith aka Worldwife: 9x zien en doen in Piran.

Dagtrips vanuit Kobarid | Piran | Tarinjev Trg

Tolmin Gorge

Dichterbij vind je de Tolmin Gorge. Een mooie kloof aan de rand van het gelijknamige dorp. Over en langs de kloof zijn mooie houten paden aangelegd. Via meerdere bruggen kun je de kloof doorkruisen en het helder blauwe water aanschouwen.

De Tolmin Gorge ligt op 25 minuten rijden van Kobarid. Een bezoekje aan deze kloof is goed te combineren met een uitstapje naar Most na Soči. Hier vind je een mooi groenblauw meer met onder andere een fijn strandje om te ontspannen.

Meer weten over de leuke wandeling door de Tolmin Gorge of over andere mooie wandelingen in Slovenië? Check dan: Wandelen in Slovenië: de mooiste routes om binnen één dag te lopen.

Venetië

Ook Venetië is een mooie bestemming voor een dagtrip vanuit Kobarid. Wij maakten er zelfs een tweedaags uitstapje van. Tijdens onze vakantie in Kobarid werden er namelijk twee dagen heel slecht weer voorspelt. De weersverwachting voor Venetië was gewoon goed, dus hebben we voor één nachtje een hotelletje in Italië geboekt en onze tent achter gelaten in Kobarid.

Vanuit Kobarid is het zo’n tweeëneenhalf uur rijden naar Venetië. Als je dus vroeg vertrekt, kun je met gemak de hele dag in de stad van het water doorbrengen.

Wij waren nog nooit in Venetië geweest, maar hebben lekker door de straatjes geslenterd. We hebben natuurlijk de hoogtepunten als het San Marco plein en de Rialto brug kort gezien, maar zijn vooral de achteraf straten in gegaan. Hier is het niet alleen rustiger, je krijgt hier ook een beeld van hoe de mensen in deze stad wonen.

Postojna Caves

De Postojna Caves zijn één van de oudste publiek toegankelijke grottenstelsels van Europa. Je kunt de grotten prima bezoeken op een regenachtige dag, of juist om verkoeling te zoeken als het warm is. De grotten liggen op anderhalf uur rijden van Kobarid.

Eerst ga je met een trein zo’n 3,5 km. de grot in. Vervolgens stap je uit om te voet verder te gaan onder begeleiding van een gids. Je loopt door smalle gangen met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Ook zijn er diverse grote ‘zalen’ met de prachtigste formaties die zich door de eeuwen heen hebben gevormd. 

Dagrtips vanuit Kobarid | Postojna Caves

De Soča source

De Soča rivier ontspringt in het groene hart aan de voet van de Triglav. De route vanuit Kobarid naar de bron van de Soča is alleen al de moeite waard. Je rijdt parallel aan de rivier, door de groene bossen, en hebt prachtig uitzicht op omliggende bergen.

De bron zelf, een waterval uit een berg, bevindt zich verscholen in het bos en is te bereiken via een korte uitdagende trail. Vanaf de parkeerplaats is het slechts 20 minuten lopen, maar het laatste stuk moet je echt klimmen.

De Soča source kun je vinden door vanaf Bovec in de richting van de Vršič pas te rijden (de 206). Aan het begin van deze pas, in bocht 49 (de nummering begint vanuit de andere richting), sla je linksaf en rijd je door tot het restaurant in een houten berghut.

In Slovenië zijn nog veel meer leuke plekken om te bezoeken. Lees ook: Slovenië inspiratie: deze 8 bestemmingen mag je niet missen om de leukste bestemmingen in Slovenië te ontdekken.

Lago del Predil

Als je via Italië (Tarvisio) Slovenië binnenrijdt, kom je net voor de grens langs het smaragdgroene Lago del Predil. Een schitterend bergmeer in het dal van de Predil-pas. Het meer ligt op een klein uurtje rijden vanaf Kobarid, en is een heerlijke plek voor een dagje ontspanning.

Er zijn meerdere strandjes en aan de westkant van het meer tref je ook een kanoverhuur. Je treft hier bijna alleen locals, die genieten van de rust, het water en het uitzicht.

Ook voor kinderen is dit meer geschikt. Er ligt een grote vlonder in het water met glijbaan, waterfietsen en duikplank.

Dagtrips vanuit Kobarid | Lago del Predil

Op vakantie in Kobarid

Kobarid is een prettige plek om te verblijven. Het dorpje is van alle gemakken voorzien en kent vele outdoorbureaus om activiteiten als raften, canyoning en kayakken mee te ondernemen.

In Kobarid vind je meerdere campings, b&b’s en charmante hotelletjes. Wij verbleven op Kamp Koren vlakbij de Napoleonbrug. In Kobarid vind je ook restaurant Hiša Franko, het beste restaurant van Slovenië met twee Michelinsterren. Wij gingen hier eten en dat was een waar geluksmoment!

Wat vond jij leuke uitjes om te ondernemen vanuit Kobarid of in Soča Valley?

Like it? Pin it!

Pin it! Dagtrips vanuit Kobarid

Laat een reactie achter