2020 was een bijzonder jaar. Het was een jaar vol spontane tripjes en eerste keren. Ik verlegde mijn grenzen en ontdekte veel nieuwe plekken. Soms dichtbij huis en soms wat verder weg. Ook was 2020 het jaar van plannen in de ijskast en uitgestelde dromen. Een jaar vol mooie reisherinneringen, maar ook één om snel te vergeten. Als afsluiter van dit gekke jaar deel ik het beste van 2020 in 5 reisverhalen. 

1. Bed & Breakfast de Roovertsche Leij in Brabant

Onze eerste trip van 2020 ging naar Brabant. In juni konden we eindelijk voor het eerst op pad. Na zoveel weken thuis zitten en ons schuurtje te hebben geschilderd, wilden wij ons eens lekker in de watten laten leggen. 

En daar vonden we in Bed & Breakfast de Roovertsche Leij bij Goirle de ideale locatie voor. Wat was het heerlijk om weer op avontuur te kunnen en voor mij een totaal onbekend stukje Nederland te ontdekken. We maakten fijne wandelingen over de Brabantse Landgoederen, gingen lekker uit eten te gaan en dronken een Brabants biertje op het terras. 

We genoten van de mooie natuur, de oude boerderijen en de Brabantse gastvrijheid. Ik kijk er naar uit om me hier in 2021 weer een weekend te laten verwennen! 

Wil je weten wat dit weekend in Brabant zo bijzonder maakte? Lees dan mijn blog ‘ Een weekendje weg tussen de Brabantse landgoederen’. 

2. Pop-up avonturen in Noord-Limburg en de Weerribben

Het was een mooie zomer! We konden weer met elkaar afspreken en op terrasjes zitten. Maar ook ging het sanitair op campings weer open, dus kon ons pop-up tentje weer van zolder. 

We gingen twee weekenden in eigen land op pad en ontdekten nog meer fantastische natuur. In Noord-Limburg ontdekten we de schoonheid van de rivierduinen in en rondom Nationaal Park de Maasduinen. We maakten één van de mooiste wandelingen van 2020 door de Boshuizerbergen en barbecueden aan de Maas. 

Daarna gingen we naar de Weerribben. Vanuit Ossenzijl maakten we een mooie kanotocht met mijn schoonzus en zwager. Een fietstocht door de Rottige Meente maakte dit actieve outdoor weekend helemaal compleet. 

Wil jij weten hoe ik deze pop-up avonturen heb georganiseerd en beleefd? Lees dan ook: Pop-up avonturen: Op ontdekking in de Limburgse rivierduinen over ons weekend in Noord-Limburg en Pop-up avonturen: Actief outdoor weekend in de Weerribben over ons avontuur in Ossenzijl. 

3. Kamperen in Zuid Tirol

Het hele jaar stond in het teken van plannen wijzigen, grenzen verleggen en spontane tripjes. Onze ‘zomervakantie’ in september was ook zo’n spontane trip. Tot halverwege Duitsland hadden we nog niet besloten of we naar Italië of Frankrijk zouden gaan. 

Nou vind ik het heerlijk om me van te voren te verdiepen in mijn vakantiebestemming dus vond ik onderweg gaan zonder eindbestemming best lastig. Maar inmiddels weet ik dat ik vaker zonder planning op pad ga. Want wat een geweldige tijd hadden wij in Zuid Tirol. 

Het werd dus Italië, maar dan wel het Duitstalige deel. We vonden een hele mooie camping met uitzicht vlakbij Meran(o). Het werd een vakantie vol hoogtepunten. Zowel letterlijk, want we gingen meerdere malen 2.000 meter de hoogte in, als figuurlijk was deze vakantie het hoogtepunt van 2020. 

We maakten fantastische wandelingen, smulden van al het lekkere eten en lieten een lang gekoesterde wens uitkomen. Daarover zo meteen meer. 

Zoek jij inspiratie voor een avontuurlijke vakantie in Zuid Tirol? Hier kun je meer lezen over mijn avonturen in het Meranerland. 

4. Paragliden in Zuid Tirol

Vanaf onze camping zagen we dagelijks paragliders afdalen in het Etschtal. Deze activiteit stond al heel lang op onze bucketlist. En geïnspireerd door het uitzicht vanuit onze tent, besloten we dat we deze droom nu maar moesten waarmaken. 

Er bleek genoeg keuze in tandemflights. We vonden meerdere zeer ervaren piloten en je kon op diverse plekken springen. Onze voorkeur ging uit naar de plek waar de we al dagen op uit keken: de top van de Vigiljoch. 

Het paragliden van de Vigiljoch was een onvergetelijke ervaring. We vlogen geruisloos over het mooie Etschtal en hadden het beste uitzicht op de omliggende bergtoppen. Na afloop gierde de adrenaline door mijn lijf, wat een geweldig avontuur! 

Paragliden Vigiljoch | Etschtal | Lana | Vakantie in Zuid Tirol
Als paragliden op je bucketlist staat, dan is Zuid Tirol de place to be!

5. Kamperen in de herfst 

Een ander puntje op mijn bucketlist speelde ook al maanden in mijn achterhoofd. Hoe zou het zijn om te kamperen bij vrieskou? Na een aantal kampeeravonturen waarbij het ‘per ongeluk’ iets meer afkoelde dan gepland, leek het me wel fijn om ook een keer goed voorbereid te gaan kamperen in de herfst/winter. 

Onze kampeerspullen zijn prima geschikt om te overnachten bij vrieskou. We hebben winterslaapzakken, goed isolerende matjes en warme thermokleding. Dus toen in oktober er een redelijk mooi weekend werd voorspeld gingen we op pad. We vonden een plekje op Landgoedcamping de Wielewaal in Flevoland. Een heel fijn plekje in een prachtige omgeving. 

Dit avontuur beviel zo goed, dat we een paar weken later weer gingen. Deze keer naar camping de Klashorst in het Vechtdal. Deze keer vriesde het ‘s nachts zelfs licht. En wat is de natuur dan mooi als je in de ochtend je tent uit kruipt! 

Het kamperen in de herfst is wel een blijvertje voor ons. Ik werd heel blij van de lange kampvuuravonden en mooie wandelingen. Hopelijk laten het weer en de omstandigheden het toe om ook in de wintermaanden een keer te gaan kamperen. Wat lijkt het me namelijk bijzonder om wakker te worden in een vers laagje sneeuw!

En wat gaat 2021 ons brengen? 

Wat 2021 ons gaat brengen, dat durf ik niet te zeggen. Ik heb in ieder geval nog geen reisplannen gemaakt. Ik ben in voor veel spontane tripjes en hoop weer veel geluksmomentjes te kunnen creëren.  

We zullen in ieder geval regelmatig een weekendje gaan kamperen met ons tentje. We hebben namelijk de Natuurkampeerkaart 2021 van de Groene Koepel in ons bezit. Als je nog tips hebt voor een natuurcamping dan hoor ik dat graag! 

Daarnaast hoop ik dat we in 2021 onze droomreis naar Sumatra kunnen maken. Ons cadeautje aan onszelf omdat meneer Backpackfever en ik in 2020 vierden dat we al 10 jaar samen de wereld rond reizen. Of dat er in zit? Dat zal de tijd ons leren. 

Ik wens iedereen een avontuurlijk, gezellig en gezond 2021! Dat al je dromen maar mogen uitkomen! 

Laat een reactie achter