Thailand

Eerlijk is eerlijk, Thailand stond niet heel hoog op mijn Azië bucketlist. Ik zag een beeld voor me van overvolle stranden, dronken toeristen en opdringerige straatverkopers. Aan de andere kant werd ik wel aangetrokken door de Thaise keuken, de Boeddhistische cultuur en de verhalen over de vriendelijke bevolking.

Wat ben ik blij dat ik gegaan ben! Natuurlijk ben je niet de enige reiziger in Thailand. Maar wie een beetje moeite doet kan zonder problemen in aanraking komen met het echte authentiek Thailand. Zelfs op de toeristische bestemmingen als Bangkok, Chiang Mai en de eilanden.

Ik was onder de indruk van de schitterende ongerepte natuur in het noorden en het unieke karakter van Koh Mook. Ik heb genoten van het heerlijke eten en de rijkelijk gedecoreerde tempels. Thailand smaakt voor mij zeker weten naar meer!

Met de tips van Backpackfever plan jij in een handomdraai zelf jouw avontuurlijke droomreis naar Thailand!

De mooiste plekken in Thailand

De perfecte reisroute Noord-Thailand: de Mae Hong Son Loop

Reisroute Thailand: roadtrippen in Thailand | Mae Hong Son Loop route

Handig om te weten over Thailand

Beste reistijd Thailand

Je kunt Thailand het hele jaar door bezoeken, de meest aangename maanden zijn echter november tot en met februari.

Tijdsverschil Thailand

Thailand heeft 5 uur (in onze zomertijd) of 6 uur (in onze wintertijd) tijdsverschil met Nederland.

Taal Thailand

In Thailand spreekt men Thais. Extra lastig voor ons is dat ook de karakters er nog eens anders uitzien dan onze letters.

Geld in Thailand

In Thailand betaal je met de Thaise Baht. De actuele koers kun je vinden op XE.com.

Visum Thailand

Nederlanders die maximaal 30 dagen in Thailand verblijven hebben geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een visa exemption die je eenmalig met 30 dagen kunt verlengen bij een immigration office.

Budget Thailand

Wij gaven in Thailand €44,99 per persoon per dag uit. In mijn Reisbudget Thailand lees je meer.

Wat pak je in je backpack?

Met deze paklijst ben jij zo klaar voor vertrek

Of je nu drie weken cultuur gaat snuiven, gaat relaxen op het strand of ook op avontuur gaat in de jungle. Met deze paklijst heb jij alles bij je voor een onvergetelijke reis naar Thailand.

Thailand reistips en inspiratie

Ben je van plan om een rondreis door Thailand te gaan maken? Dan wacht je een mooi avontuur!

Om je op weg te helpen, heb ik twee reisroutes door Thailand samengesteld. Tijdens de eerste reisroute Thailand ga je eilandhoppen op de tropische eilanden in het zuiden; de tweede reisroute is een fantastische roadtrip door het ongerepte noorden.

Natuurlijk kun je ook elementen uit beide routes combineren. Zo kun je in een handomdraai je eigen Thailand reisroute samenstellen! 

Lees verder

Chiang Mai is bekend om haar vele tempels, maar de grootste stad in het noorden van Thailand heeft avontuurlijke reizigers nog veel meer te bieden. Wat dacht je van prachtige watervallen, groene rijstvelden en bruisende night markets? 

Ik verbleef een maand in deze fijne stad en ontdekte dat Chiang Mai veel meer is dan de toeristische binnenstad en de vele tempels. Ga je mee op avontuur?

Lees verder

Een hoogtepunt van onze tijd in Noord Thailand was het rijden van de Mae Hong Son loop. We genoten twee weken lang van de prachtige vergezichten, groene jungle, kabbelende riviertjes en spectaculaire watervallen. Het kwam helemaal goed met de dosis ‘groen’, die we nodig hadden!

Lees verder