Iedereen die rondreist weet het, soms moet je keuzes maken. Dat was bij ons ook het geval toen we tijdens onze roadtrip door Zuid Afrika in Oudtshoorn kwamen. Hier hadden we namelijk twee goede opties om onze reis naar Kaapstad te vervolgen. Na het nodige advies van locals viel de keuze op de Route 62. En dat bleek een goede keuze. Het werd een adembenemende roadtrip dwars door de rode heuvels van de Kleine Karoo.

Wat maakt de Route 62 zo bijzonder?

De Route 62 begint in Oudtshoorn en loopt door tot Montagu. Na Montagu zijn we door de boomgaarden via Worcester en Paarl naar Stellenbosch gereden. Het landschap is heel afwisselend. Fruitteelt wordt afgewisseld met droge rotsachtige stukken. Een heel bijzonder contrast!

De Kleine Karoo, zoals het gebied heet waar je doorheen rijdt, is ingeklemd tussen een aantal gebergtes. Het is er daarom ook behoorlijk heuvelachtig. Je passeert zelfs meerdere slingerende bergpassen. Vergeet vooral niet te stoppen voor een aantal foto’s.

De leukste stops aan de Route 62 Zuid Afrika

Aan de Route 62 vind je meerdere gezellige dorpjes, waar je meerdere leuke activiteiten kunt ondernemen. Wat dacht je van een bezoekje aan de Cango Caves in Oudtshoorn? Port proeven in Calitzdorp? Of een overheerlijke milkshake drinken bij de Diesel & Creme in Barrydale?

Oudtshoorn

Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van Zuid Afrika. Je vindt hier vele struisvogelfarms, waarvan er een aantal ook te bezoeken zijn. Natuurlijk kun je hier ook allerlei specialiteiten van de struisvogel eten.

De leukste activiteit in Oudtshoorn vond ik echter de Cango Caves. Waar je een avontuurlijke klim en klautertocht door de grot kunt maken. Je klimt, kruipt en schuift door nauwe schachten die de verschillende ‘zalen’ in de grot met elkaar verbindt. De gids maakt het extra spannend door te waarschuwen voor de nauwste plekjes. Het klimmen en klauteren maakt het natuurlijk een extra bijzondere ervaring, maar ook als je een beetje claustrofobisch bent aangelegd zijn de Cango Caves een bezoekje waard.

Calitzdorp

Op zo’n 50 kilometer van Oudtshoorn vind je het knusse Calitzdorp. Een typisch boerendorpje met veel fruittelers. Calitzdorp is beroemd om zijn port. Ga dus op zoek naar een wijnmakerij en ga gezellig portjes proeven. Of ga de boomgaard in en ga perziken plukken.

Diesel & Creme

Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten en een plek die je absoluut niet mag overslaan tijdens je roadtrip over de Route 62 is de Diesel & Creme bij Barrydale. Als het niet aan de andere kant van de wereld zou liggen, zou ik er vaker te vinden zijn.

Maar wat is er dan zo bijzonder aan dit wegrestaurant? Alhoewel het interieur en exterieur al tot de verbeelding doen spreken, moet je hier zijn voor wat anders. Bij Diesel & Creme verkopen ze namelijk de meest bijzondere en allerlekkerste milkshakes! Sla je ontbijt over en geniet van een milkshake lunch. Echt waar de milkshake is zo vullend, je hoeft er niets bij te eten.

Overnachten aan de Route 62 Zuid Afrika

Kun je geen genoeg krijgen van de lekker milkshakes? Dan heb ik goed nieuws. Je kunt ook overnachten bij Diesel & Creme. Zo kun je de hele dag genieten van de lekkerste milkshakes.

Naast Diesel & Creme zijn er ook nog andere leuke overnachtingsplekken. Wij verbleven in Calitzdorp tussen de perziken bij Soeterus Guest Farm. Een superromantische bed & breakfast die van alle gemakken is voorzien. Wij kwamen hier op de bonnefooi aan en werden door de gastvrije eigenaren direct uitgenodigd om de halve finale van het WK rugby te kijken. Ook geven deze eigenaren je graag wat leuke adresjes in de omgeving.

Wil je meer weten over op de bonnefooi overnachten in Zuid Afrika? Check dan mijn blog ‘Op de bonnefooi: Mijn tips voor leuke B&B’s en lodges in Zuid Afrika‘.

Route 62 of de Garden Route?

Op onze roadtrip van Johannesburg naar Kaapstad kwamen we na drie weken rondreizen in Oudtshoorn terecht. Komend vanaf Port Elizabeth hadden we al een groot stuk van de Garden Route (Tuinroute) (N2) gevolgd. Deze mooie weg loopt door richting Kaapstad. Maar bij Oudtshoorn heb je ook de mogelijkheid om een andere weg te pakken. De minder bekende Route 62. Deze weg dwars door de heuvels en bergen van de Kleine Karoo werd ons aanbevolen door menig Zuid Afrikaan. De weg is rustig, de uitzichten prachtig en net als bij de Garden Route rijdt je langs vele fruit- en wijngaarden.

Ik vind de Route 62 een heel goed alternatief voor de drukkere Garden Route. Het contrast tussen de landschappen is enorm groot en de dorpjes zijn knus en voelen gastvrij. Je kunt er bovendien vele leuke overnachtingsadresjes vinden.

Heb jij de Route 62 gereden? Wat zijn jouw tips voor deze route?  

Like it? Pin it!

Pin it! De adembenemende Route 62 Zuid Afrika

Laat een reactie achter

Bewaren