Soms voelt een weekend weg gewoon als een vakantie! Dat was zeker het geval tijdens ons weekend kamperen in Zeeland. We hebben genoten van de zon, de zee, de gezellige dorpjes en onwijs lekker eten. En dat gewoon in eigen land.

Vorige week hadden we een vrij weekend. De weersverwachtingen waren goed, niet super, maar goed genoeg om er met ons tentje op uit te gaan. De keuze voor een bestemming was snel gemaakt… Zeeland! Sinds ons allereerste weekendje weg samen in 2010, waren we hier niet meer geweest. Hoog tijd om dus weer eens op pad te gaan in deze fijne provincie.

We hadden niet echt een plan. Wel hebben we van tevoren nog snel even een camping gereserveerd tussen Veere en Vrouwenpolder. Op zaterdagochtend vertrokken we dus met de tent in de auto in die richting. De rest van het weekend zouden we wel zien wat er op ons pad kwam.

Neeltje Jans en de Oosterscheldekering

Onderweg naar Zeeland besloten we dat onze eerste activiteit een bezoek aan de Oosterscheldekering en Neeltje Jans zou worden. Als kind was ik hier al eens geweest, maar snapte ik nog weinig van de Deltawerken. Nu zo’n 25 jaar later besef ik hoe uniek deze waterkering is.

Bij Neeltje Jans, een eiland dat vast zit aan de Oosterscheldekering, kun je van alles leren over de Nederlandse strijd tegen het water. Tijdens een indrukwekkende videopresentatie, ben je toeschouwer tijdens de Watersnoodramp van 1953, de directe aanleiding voor de bouw van onder andere de Oosterscheldekering. Ook zijn er diverse video’s die uitleggen hoe ingewikkeld de aanleg van de waterkering was. Buiten vind je een leuke expositie van de machines en bouwmaterialen die zijn gebruikt.

Verder vond ik Neeltje Jans teleurstellend. Het is een beetje vergane glorie. Veel van de buitenattracties kunnen wel een likje verf gebruiken. Hekjes moeten hoognodig gerepareerd worden en de bewegwijzering is op sommige plekken verdwenen. Dat is wel jammer. Want als Nederlanders mogen wij best trots zijn op dit bouwkundige hoogstandje wat we hier geflikt hebben.

Het mooie plaatsje Veere

Vervolgens zijn we door gereden naar Veere. Een heel oud en rijk stadje aan het Veerse Meer. Het is er gezellig met veel leuke terrassen. Als je door Veere loopt is het erg leuk om te letten op de jaartallen die op de huizen staan. Sommige panden dateren zelfs uit de 16e eeuw!

Ook is het leuk om over de dijk en langs de haven te lopen. Er zeilt en vaart van alles voorbij zo midden in de zomer.

Je kunt ook erg goed vis eten in Veere. Veel restaurants serveren oesters, mosselen, kreeft, scholletjes en andere lekkernijen. Wij genoten van een heerlijke maaltijd met kreeftensoep en kabeljauw bij ’t Waepen van Veere.

Kamperen op de boerderij

Voor vertrek hadden we voor de zekerheid toch maar vast een camping geboekt. We hadden geen zin om onze korte tijd in Zeeland te verspillen aan het vinden van een camping. De keuze viel op minicamping Klein Arendsrust tussen Veere en Vrouwenpolder.

Een hele mooie camping met vriendelijke gastvrouw tussen de Zeeuwse akkers. Vanaf onze plek hadden we uitzicht over de velden met aardappels, wortels en kalebassen. Ook ben je vanaf de camping zo op de dijk bij het Veerse meer. De campinggasten zijn Duits, Vlaams en Nederlands. Een erg leuk plekje voor een weekend kamperen in Zeeland.

Nieuwsgierig naar één van onze eerdere avonturen met ons kleine tentje? Lees dan ook: Outdoor weekend in Luxemburg

Wandelen bij het Veerse Gat

Op zondag waren we vroeg op. Na een bliksembezoek aan de supermarkt in Vrouwenpolder, gingen we met ontbijt in onze rugzak de velden in bij het Veerse gat. Een klein maar mooi natuurgebied net buiten Veere. Je loopt door de velden, langs rietkragen en verschillende plassen. We vonden een mooi plekje om te ontbijten. Daarna hebben we de blauwe paaltjes gevolgd. Volgens de website van Staatsbosbeheer een route van zo’n 5 kilometer. Echter de blauwe paaltjes zijn slecht vindbaar en wij waren al veel eerder bij de auto terug dan gedacht.

Wandelen bij het Veerse Gat

Zon, zee en strand bij Oostkapelle

Inmiddels was het weer veel beter dan voorspeld. Het was zonnig, ruim 25 graden en nauwelijks wind. Oftewel perfect voor een bezoekje aan het strand!

Nou zijn wij niet van die strandgangers die de hele dag op een handdoekje in de zon liggen te bakken, maar een paar uurtjes een boekje lezen met de voetjes in het zand, vinden we allebei wel fijn. Het werd een combinatie van lezen, pootje baden in de Noordzee en mensen kijken. Oftewel een geslaagde middag. Heerlijk ontspannen met het geluid van de zee op de achtergrond. 

Misschien moeten we dit toch maar eens vaker doen…

Strand van Oostkapelle | Weekend kamperen in Zeeland

Het lekkerste steakhouse van Zeeland

Ons weekend kamperen in Zeeland sloten we af in Domburg. Ons oog viel daar op restaurant Steaker. We werden gastvrij ontvangen en wisten al vrij snel wat we wilden eten. Een hamburger en de bavette.

Het vlees werd bereid op de ‘green egg’, en dat smaakte heerlijk! Supermals en een goede rooksmaak. Tel daar de vriendelijke bediening, het heerlijke toetje en de gezellige stijl van het restaurant bij op en je hebt de perfecte afsluiting van een weekend in Zeeland!

Wij beleefden wij al meerdere pop-up avonturen onder andere in Noord-Limburg, de Weerribben, Noord-Brabant en Luxemburg. En ook in de herfst en winter kun je goed kamperen. Ken jij nog een leuke bestemming voor ons volgende pop-up avontuur?

Like it? Pin it!

Pin it! Een weekend kamperen in Zeeland

Laat een reactie achter