Veel zon, hoge temperaturen en vrije tijd; de perfecte ingrediënten voor een weekendje weg met ons pop-up tentje. Afgelopen weekend hebben we het er nog even van genomen. De weekenden daarvoor waren druk geweest en dus was het hoog tijd om met z’n tweeën op pad te gaan.

Het werd een heel spontaan tripje. Op vrijdagmiddag wisten we nog niet waar we heen gingen. Zaterdagochtend om 8 uur gingen we met ons tentje onderweg naar de Brabantse Kempen.

Recreatiepark TerSpegelt

We waren getipt over Recreatiepark TerSpegelt in Eersel. Normaal niet een camping waar we snel heen zouden gaan, want veels te massaal, maar voor één nachtje zijn we toch gezwicht. Waarom? Omdat het alles had wat we zochten voor dit weekend. Een heidegebied op loopafstand voor een prachtige wandeling, een recreatieplas om tot rust te komen tijdens de hete zaterdagmiddag, en prachtige bossen voor een lekkere fietstocht op de zondag.

Ondanks de grote camping, vonden we toch een rustige en ruime plek voor ons tentje op één van de velden. Een fijne plek voor een weekend camping life!

Kamperen op Recreatiepark TerSpegelt

Wandelen in de Brabantse Kempen: De Cartierheide

Zaterdagochtend rond een uurtje of 10 parkeerden we onze auto bij Natuurpoort TerSpegelt. Dit is een natuurgebied tegenover het recreatiepark waar meerdere wandelroutes zijn uitgezet. Wij kozen voor een combinatie van de blauwe en paarse route over de Cartierheide. Een route van 10 kilometer; precies de juiste lengte om zo rond de middag de hitte te kunnen ontlopen.

De heide was al over zijn hoogtepunt heen, maar nog steeds was het een prachtige route om te lopen. De route gaat afwisselend door bos en hei en op de route liggen meerdere vennetjes. Een groot deel was drooggevallen, wat ook weer een uniek inkijkje geeft in het moeras dat achterblijft.

Opvallend was de rust op de route. Onderweg kwamen we nauwelijks andere mensen tegen. Dat ben ik niet gewend. Op de heidevelden op de Veluwe en rondom Amersfoort kom je altijd wel mensen tegen. Een bijzonder geluksmomentje.

Tip! Brabant leent zich perfect voor mooie wandelingen. B&B De Roovertsche Leij ligt op het knooppunt van vier Brabantse landgoederen en je kunt er geweldig mooi wandelen.

Waterpret op TerSpegelt

Eenmaal terug van onze wandeling, gingen we op zoek naar een plekje op de camping. Inmiddels was de temperatuur aardig opgelopen, dus hoog tijd om de zwemkleding aan te trekken. Daarna zouden we ons tentje wel verder inrichten.

Op het recreatiepark vind je meerdere meertjes. Een groter meer, welke zeer geschikt is om met een bootje te varen, een zwemmeer en een kleiner meertje waar je kunt waterfietsen of tokkelen. Ook kun je hier laten lanceren door de blob. Wij kozen voor een plekje bij het zwemmeer. Nog even genieten van de zon en even lekker een boekje lezen. Zo fijn!

De volgende ochtend regende het even. We hoefden pas om één uur van de camping af, dus konden gelukkig onze tent nog even laten drogen voor het inpakken. Dat gaf ons mooi de gelegenheid om nog even wat baantjes te trekken in het zwembad. Na een half uur werd de aantrekkingskracht van de glijbaan te groot. Als kind al was ik verslingerd aan waterglijbanen. Hele badpakken versleet ik tijdens onze vakanties. Op deze glijbaan voelde ik me weer even helemaal kind, heerlijk!

Fietsen in de Brabantse Kempen

Toen de tent eenmaal droog in de auto lag, was het tijd om onze huurfietsen bij de receptie op te halen. De Brabantse Kempen zijn zeer geliefd bij fietsers en ik snap nu wel waarom. Er liggen prachtige fietspaden, een handig knooppuntennetwerk en ook nu was het weer vrij rustig. We maakten een ronde van zo’n 25 kilometer. We fietsten eerst richting Weebosch en Luyksgestel, daarna door het bos. Wat ruikt het toch lekker in deze bossen. Heel fijn die dennengeur!.

Daarna fietsten we verder richting de Belgische grens. We konden het natuurlijk niet laten, om toch even de grens over te gaan. Vanaf daar keerden we weer terug richting Eersel over de Cartierheide.

Het leuke weekend sloten we af met een ijsje van De Smaak. Absoluut één van de lekkerste ijsjes die ik in lange tijd heb gegeten! Een aanrader als je in de buurt bent.

Avonturen met de pop-up tent

Dit soort weekendjes met onze pop-up tent zijn net cadeautjes. Ook nu had ik helemaal het vakantiegevoel, terwijl we maar één nachtje weg waren. Als het weer nog een beetje goed blijft, kunnen we er binnenkort misschien nog wel een keer op uit. Maar ook lijkt het me leuk om een keer in de winter op pad te gaan met onze pop-up tent. Dikke slaapzakken en warme kleding mee en genieten van de rust en de prachtige natuur van Nederland, België of Duitsland.

Wij beleefden wij al meerdere pop-up avonturen onder andere in de Weerribben, Zeeland, Noord-Limburg en Luxemburg. En ook in de herfst en winter kun je goed kamperen. Ken jij nog een leuke bestemming voor ons volgende pop-up avontuur?

Like it? Pin it!

Pin it! Kamperen in de Brabantse Kempen

Laat een reactie achter