We startten onze roadtrip door West-Canada met 3 dagen Vancouver, BC. Zo konden we wennen aan het tijdsverschil van negen uur, maar bovenal is het een toffe stad die je niet mag missen tijdens je bezoek aan West-Canada.

Vancouver is een stad waar je makkelijk je weg vindt. Inwoners zijn vriendelijk en behulpzaam, restaurants bieden keukens van over de hele wereld, en de algehele sfeer is heel ontspannen. Je hebt meteen het vakantiegevoel te pakken. Daarnaast is Vancouver uitstekend op de fiets en te voet te verkennen. Tijdens onze 3 dagen Vancouver hebben we ons goed vermaakt met de volgende activiteiten.

Vancouver Seawall en Seaside fietstocht

Vancouver is een fietsvriendelijke stad. Een rondje ‘downtown’ mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw bezoek. Wij huurden fietsen bij Spokes aan West Georgia Street en vertrokken daarna richting Stanley Park. Rondom het park loopt de Seawall, een prachtig fietspad dat je meeneemt langs alle hoogtepunten in het park. Wij bezochten onder andere de Totem Poles, Lost Lagoon, Prospect Point, Siwash Rock en Beaver Lake.

Vancouver Stanley Park Totem Poles

Lionsgate Bridge Stanley Park

Daarna staken we het water over naar Kitsilano voor een bezoekje aan het Maritime Museum en Granville Island. De public market op dit eiland is de perfecte plek voor een lunch met uitzicht op de skyline van Vancouver. Daarna fietsten we door over het Seaside fietspad richting het Olympisch dorp.

Vancouver Granville Island

We steken het water weer over en fietsen richting Hornby Street, een grote straat dwars door downtown. We komen uit bij Canada Place. Hier vertrekt net een enorm cruiseschip van de Holland America Line. Daarna keren we terug naar Spokes om onze fietsen in te leveren.

Lees meer: Wil je weten welke route we precies fietsten? Ik schreef een blog over onze fietstocht rondom ‘downtown’ Vancouver,

Telus Science World

Telus Science World is een museum vol wetenschappelijke experimenten. Je herkent het museum al van ver door zijn opvallende uiterlijk en prachtige ligging. Het is de perfecte plek om je natuur- en scheikundige kennis bij te spijkeren. Wij hebben een leuke ochtend gehad, maar het is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen.

Chinatown en Gastown

Vanuit Telus Science World is het maar een klein stukje lopen naar Chinatown. Het is de op twee na grootste Chinese wijk in Noord-Amerika. Je kunt het bijna niet missen door de grote toegangspoort en rode banieren aan de lantaarnpalen. We doen een typische Chinese ‘Ramen’ lunch en wandelen daarna door naar Gastown.

Vancouver Chinatown

Gastown is de oudste arbeiderswijk van Vancouver. De typerende rode bakstenen, groene lantaarnpalen, en statige lanen met hoge bomen doen je denken aan het vroegere London. Het is ook één van hipste wijken in Vancouver, dus verover een plekje op één van de terrassen en bekijk wat er allemaal op straat gebeurt. Natuurlijk lopen we ook langs de bekende stoomklok. Iedere 15 minuten geeft deze een kort concert.

Vancouver Gastown

Canada Place & FlyOver Canada

Vanaf de Steam Clock is het nog maar een klein stukje lopen naar Canada Place. Deze keer gaan we niet voor de cruiseschepen, maar voor ‘FlyOver Canada’. We wisten niet precies wat we moesten verwachten, maar we hoorden goede verhalen.

Tijdens deze virtuele vlucht van oost naar west, zie je het hele land onder je door trekken. Het voelt echt alsof je boven de bergen en meren zweeft. Je voelt de wind, ruikt het graan en voelt de damp van de Niagara Falls. Een zeer goed gemaakte attractie!

Capilano Suspension Bridge en Lynn Canyon

We waren ook getipt over een dagtocht naar Noord-Vancouver. Hier vind je prachtige parken midden in de natuur, zoals Capilano Suspension Bridge Park en de Lynn Canyon.

Vanuit downtown kun je met een gratis shuttlebus over de Lionsgate Bridge naar Capilano. Wij bezochten hier de toeristische maar spectaculaire suspension bridge. Het regenwoud rondom de meterslange hangbrug is even spectaculair als de brug zelf. Zeker een bezoekje waard. Je waant je echt in een andere wereld tussen de hoge ceders van het gematigde regenwoud.

Vancouver Capilano Suspension Bridge

Vervolgens namen we een taxi naar de Lynn Canyon. Het is hier veel minder toeristisch, en de natuur is ongerept. De wandeling rondom Rice Lake is een mooie voorbode van al het moois dat we nog gaan ontdekken in Canada.

Vancouver Lynn Canyon

Met de bus en seabus gaan we terug naar downtown om ons bezoek aan Vancouver af te sluiten met een goede Canadese maaltijd.

Lees ook: Stedentrip Vancouver: handige tips om alles uit je verblijf te halen

Like it? Pin it!

Pin it! City Guide: 3 dagen Vancouver

Laat een reactie achter

Bewaren